Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, septembrie 14, 2016

Inainte de a construi obiective noi, haideti sa renovam obiectivele pe care deja le avem!

Stadionul Municipal Bacau
Foto: Desteptarea.ro
Saptamana aceasta am scris 3 articole pentru proiectul “Bacaul Vorbeste”, un proiect interesant, cel putin din punctul meu de vedere, realizat de catre ziarul local al Bacaului, Desteptarea! Va marturisesc ca mi-am dorit de mult timp sa scriu pentru acest proiect, numai ca nu am gasit timp.

Primul dintre articole a pornit de la o declaratie a domnului Cosmin Necula, primarul Bacaului, referitor la situatia Stadionului Municipal, care a reusit sa ma scoata din amorteala si sa ma faca sa reactionez imediat, mai ales ca sunt, dupa cum bine deja stiti, un iubitor de sport, lucru care se observa si din articolele mele sportive de pe blog-ul meu personal.

Dar iata si articolul publicat in rubrica “Bacaul Vorbeste” din editia online a ziarului Desteptarea:

“Am citit zilele trecute in presa locala ca municipalitatea, prin vocea primarului, domnul Cosmin Necula, se gandeste la o solutie pentru Stadionul Municipal. Pana aici, sunt perfect de acord cu dansul. Un oras ca Bacau trebuie sa aiba un stadion municipal functional, chiar daca la momentul actual Bacaul nu mai are, din pacate, o echipa in ligile superioare ale competitiilor de fotbal organizate in Romania.

Domnul Necula se gandeste la doua posibilitati: construirea unui noi stadion de 8.000-10.000 de locuri in cartierul CFR, pe locul in care trebuia ridicata Sala Polivalenta si daramarea actualului stadion din centrul orasului sau renovarea acestuia din urma, care a fost lasat din pacate de cativa ani buni in paragina.

Ei bine, chiar daca ideea construirii unui nou stadion mi-a suras la prima vedere, ideea daramarii Stadionului Municipal a reusit sa ma zdruncine serios din temelii. Stadionul Municipal, alaturi de alte constructii si cladiri din Bacau, au valoarea lor istorica si nu se pot darama asa cu una cu doua. Pe Stadionul Municipal au jucat de-a lungul anilor multi jucatori bacauani de valoare, care au scris istorie in fotbalul romanesc.

Mai mult decat atat, pe Stadionul Municipal am asistat si noi, bacauanii, la multe meciuri de fotbal si suntem legati sufleteste de acest loc. Chiar imi aduc aminte cu bucurie cand tata m-a dus pentru prima data la un meci de fotbal pe Municipal, la un meci SC Bacau - Petrolul Ploiesti, in anii '80. A fost un moment deosebit, iar de atunci nu prea am mai pierdut vreun meci pe Municipal pana ce a inceput degringolada FCM-ului.

Parerea mea este ca inainte de a construi obiective noi si de a darama obiective importante ale Bacaului, mai intai trebuie sa le renovam pe cele pe care deja le avem. Si cand spun obiective ma refer si la Sala Sporturilor, de pe care a inceput sa cada tencuiala, Sala de Atletism, Oraselul Copiilor (care impreuna cu celelalte obiective din zona ar putea deveni pe drept cuvant Zona Olimpica a Bacaului), Casa de Cultura, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul de Animatie si multe altele.

Noua nu cred ca ne trebuie o Sala Polivalenta la ora actuala, noua cred ca ne trebuie Stadionul Municipal renovat, Sala Sporturilor renovata, Sala de Atletism renovata etc. Si s-a dovedit in timp ca aceste renovari au fost cele mai inspirate. Sa nu uitam cat de mult inseamna Bazinul de Inot renovat sau Teatrul de Vara renovat. Pentru ca Bacaul NU are o putere economica suficienta ca sa isi permita sa construiasca mult si scump. Dar ca sa renoveze, DA!    

De asemenea, Primaria Bacau NU are bani ca sa sustina echipe locale la nivel de ligi I, dar ca sa le sa le ajute sa se mentina la nivel de ligi inferioare, DA. Pentru ca Sportul, dupa Sanatate, Educatie, Cultura, Infrastructura etc., are nevoie sa fie sustinut si pe plan local. Noi trebuie sa incurajam sportivii bacauani sa faca permormanta, sa ii crestem pana la un anumit nivel valoric, dupa care, daca doresc sa mearga si mai departe, sa poata alege echipe din judete mai potente financiar.

Sunt multe de spus despre sportul bacauan si despre Bacau in general, un articol nu este suficient pentru a trece in revista toate problemele Bacaului si propunerile de rezolvare ale acestora. 

Imi permit in final sa il intreb pe Domnul Dan Sion, un jurnalist de o mare valoare si cu o mare experienta jurnalistica, o persoana care cunoaste foarte bine sportul bacauan si care ar putea fi consultat de catre Primaria Bacau atunci cand este vorba de astfel de decizii importante pentru sportul din Bacau, ce parare are despre situatia Stadionului Municipal? 

Inainte de a construi obiective noi, haideti sa renovam obiectivele pe care deja le avem!
  
PS: Pentru Zilele Bacaului si alte evenimente locale se poate construi un spatiu sau chiar un parc in afara orasului, cu costuri mici!”

Nu stiu daca ma va lua si pe mine cineva in seama, dar macar am incercat sa trag un semnal de alarma!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu