Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, octombrie 21, 2017

De 3 ani si jumatate ne chinuim sa facem un parc in orasul Bacau!

Parcul Fagaras 2014
2014 (Foto: Ziarul de Bacau)
Parcul Fagaras 2017
2017 (Foto: Blogul lui Constantin)
Pare incredibil intr-un oras ca Bacau, de peste 100.000 de locuitori, sa te chinui sa faci un parc de 3 ani si jumatate, dar asta este trista realitate! Da, ati ghicit, este vorba despre Parcul Fagaras, a carui istorie a inceput in aprilie 2014, atunci cand Primaria Bacau anunta cu surle si trambite prin intermediul Ziarului de Bacau ca in cartierul ANL Bucegi - Fagaras se va construi un parc de 8.000 mp.

Si daca ne uitam cu atentie la cele doua poze, cea de acum si cea din 2014, diferentele nu sunt prea mari. In 3 ani si jumatate s-a mai nivelat putin terenul, dar nici acum in totalitate, s-au facut doua alei si s-a impartit suprafata de 8.000 mp in doua parti: una pentru viitoarele blocuri ANL pentru medici (doua sau trei blocuri) inspre strada Teiului si alta pentru viitorul Parc Fagaras. 

Mai mult decat atat, azi se implinesc 4 luni de cand noua administratie locala a anuntat prin intermediul ziarului Desteptarea de aceasta data, pentru ca fiecare administratie e cu ziarul ei, dar tot cu surle si trambite, ca vor face Parcul Fagaras intr-o luna: "În cel mult o luna, un nou parc este programat să apară în zona de sud a municipiului Bacău. Conform afirmațiilor primarului Cosmin Necula, parcul se amenajează pe un fost teren viran situat în vecinătatea străzii Făgăraș, lângă blocurile ANL."

Si parcul binenteles ca iar nu s-a facut, chiar daca insusi Primarul Necula se lauda pe pagina dansului de Facebook, tot in 21 iunie, acolo unde toate merg ca pe roate in Bacau, dar nu si in realitatea crunta din oras:

"Lucrările de amenajare a parcului din zona străzii Făgăraș, în plină desfășurare.

Zona de sud a Municipiului Bacău se va îmbogăți cu un un nou parc în aproximativ o lună. Parcul se amenajează pe un fost teren viran situat în vecinătatea str. Făgăraș (lângă blocurile ANL). Lucrările de amenajare presupun igienizarea și curățarea terenului, plantarea de gazon, arbori, gard viu, respectiv amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete publice).

Calitatea vieții băcăuanilor este dată și de spațiul verde existent în oraș, iar pentru locuitorii ANL-urilor din zona str. Făgăraș amenjarea parcului era mai mult decât necesară."

Da, lucrarile de amenajare a parcului sunt in asa plina desfasurare incat nu se mai lucreaza de cateva saptamani bune la acest obiectiv neinteresant pentru Primaria Bacau, dar foarte important pentru locuitorii din zona, dar si pentru toti bacauanii care doresc sa stea putin in aer liber intr-un parc. Si nimic din ce s-a promis nu s-a realizat in totalitate: nici igienizare, nici curatare, nici plantare de gazon, nici arbori, nici gard viu si nici mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, toalete publice).  

Si tot da, calitatea vietii bacaunilor este data si de spatiul verde existent in oras, iar pentru locuitorii ANL-urilor din zona si nu numai amenajarea parcului este mai mult decat necesara, de aceea Parcul Fagaras trebuie facut cat mai repede. Este dureros sa vezi atata nepasare din partea autoritatilor locale pentru un obiectiv important al Bacaului, la fel cum sunt si alte obiective precum Spitalul, Insula si Stadionul de exemplu (SIS), dar si proiectele celor 3 foste cinematografe si multe altele, le-am tot enumarat in articolele mele.

Si mi se pare foarte urat din partea autoritatilor locale nu numai pentru ca nu au facut parcul la timp, dar si pentru ca nu au mai anuntat nimic din 21 iunie referitor la situatia Parcului Fagaras. Puteau sa spuna ca lucrarile la parc s-au decalat, ca nu au inca auturizatie de construire, ca nu a venit inca mobilierul urban etc., numai sa fi declarat ceva. La fel de urata mi se pare si pozitia majoritatii presei locale, care evita acest subiect, probabil pentru a nu aduce "prejudicii" de imagine conducerii locale actuale.

Tin sa mentionez ca apreciez in schimb pozitiile ZiarBacau.ro, FermaPolitica.ro, Kristofer.ro si UrbanBacau.info, care au preluat articolele mele sau au scris articole proprii pe aceasta tema. 

Sunt multe de spus depre acest parc, la care am multe intrebari de pus, dar una dintre acestea ma macina efectiv de fiecare data cand trec pe langa acest teren. Oare cat trebuie sa mai asteptam ca sa vedem finalizat Parcul Fagaras Bacau? Pana acum au trecut deja 3 ani si jumatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu