Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, noiembrie 16, 2017

Fii puternica, Georgiana! Forta Georgiana!

Georgiana Onea
Foto: Facebook
Pana acum ceva timp imi doream o casa a mea, ca sa nu mai locuiesc in chirie, o masina noua si o afacere proprie, pentru a avea mai multa libertate de miscare. Spun pana acum ceva timp, pentru ca de aproximativ un an de zile, cred ca dupa ce am implinit 35 de ani, mi-am schimbat putin optica. Acum imi doresc in primul rand sanatate, alaturi de intreaga familie si apoi ce se mai poate.

Si cum sa nu iti doresti in primul rand sanatate cand vezi ce se intampla in lumea aceasta, parca din ce in ce mai nebuna, cand sunt din ce in ce mai multe probleme de sanatate in jurul tau, iar statul roman nu face mai nimic sa puna o data la punct sistemul de sanatate din tara, care sufera din toate punctele de vedere. Constitutia Romaniei prevede printre altele si dreptul la viata si la ocrotirea sanatatii, dar totul este pe hartie, binenteles. Cine sa respecte ce spune si garanteaza Constitutia?

Dar articolul de astazi nu este despre mine si nici despre Constitutia Romaniei, ci este despre Georgiana Onea, o tanara de numai 17 ani, a carei poveste de viata impresionanta am citit-o pe pagina de Facebook a echipei FC Onesti Fotbal Feminin:

„Georgiana Onea (FC Oneşti) este o tânără de numai 17 ani, elevă în clasa a 11-a la Colegiul “Gheorghe Balş” din Adjud, născută în Păuneşti, Jud. Vrancea. Pasionată de fotbal, şi-a descoperit acest talent în timpul şcolii, iar visul de a juca fotbal şi l-a împlinit la echipa din Oneşti, Fotbal Club Oneşti, unde joacă din martie 2017. De curând, a fost diagnosticată cu Sarcomul Ewing, o tumoare malignă osoasă, boala ce i-a fost descoperită tot datorită fotbalului.

În urma unei accidentări într-un meci direct, în luna mai a acestui an, Georgiana a fost lovită la gleznă, iniţial medicul spunând că e o simplă entorsă. De atunci nu a mai continuat să joace, iar după trei luni află de fapt că există o tumoare în acel loc. Acum câteva zile a terminat un prim tratament chimioterapeutic, dar, în paşii ei spre vindecare, va trebui să meargă în străinătate pentru a primi ajutor de specialitate. O operaţie destul de costisitoare.

De aceea, FCUG răspunde acestui apel făcut de către clubul la care Georgiana a evoluat, FC Oneşti, şi astfel, toţi suporterii gălăţeni, familii şi prieteni, pasionaţi ai acestui sport, şi care doresc să o ajute, o pot face donând orice sumă, prin jucătoarele noastre, ori direct conducerii, la antrenamentele echipei de săptămâna aceasta. De asemenea, avem 10 fulare marca FCUG pe care le vom dărui contra-cost celor care doresc să le achiziţioneze, preţul fiind de 30 de lei pentru fiecare. Banii vor fi toţi donaţi în acest scop." (sursa: AFC Universitatea Galati)

Georgiana Onea
Foto: Facebook
Cu ocazia meciului din Cupa Romaniei din 26 noiembrie, meciul dintre FC Onesti Fotbal Feminin si FC Magura 2012 Bacau (Pisicile Rosii) va fi dedicat Georgianei pentru strangere de fonduri. In plus, acest meci va reprezenta si retragerea din activitate a Georgianei Onea, care va primi banderola de capitan de echipa si va fi introdusa minimum 5 minute in teren pentru a ramane cu o amintire cat mai placuta.

Cei ce vor sa doneze un ajutor Georgianei, o pot face in contul: RO69BTRLRONCRT0424008501, cont deschis pe numele mamei sale, Onea Mariana Lacramioara.

Fii puternica, Georgiana! Forta Georgiana! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu