Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, septembrie 10, 2012

Sustin Scoala "G. Bacovia" Bacau in campania "PROFI te premiaza!"

D-na invatatoare Elena Pascu, Constantin si Alina
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la locul in care am pasit pe drumul invataturii, la Scoala Generala Nr. 27 din Bacau, actualmente Scoala Gimnaziala "George Bacovia", la prima zi de scoala, cand am fost singurul din clasa care s-a ridicat din banca si a citit cu voce tare ce scria pe tabla, in fata invatatoarei si a tuturor colegilor si parintilor: "Bine ati venit, dragi elevi!", la bucuria imensa generata de obtinerea primei note de 10, de parca obtinusem o medalie de aur la Olimpiada, la cele 8 premii I obtinute in tot atatia ani de scoala generala, la vocea dulce si suava a doamnei invatatoare Elena Pascu, la primul banchet din clasa a IV-a care m-a propulsat intr-o noua etapa importanta a vietii, la orele foarte interesante pregatite de toti profesorii din clasele V-VIII, la banchetul de sfarsit de scoala generala, care mi-a deschis drumul catre liceu si mai apoi catre facultate si cate si mai cate lucruri frumoase, parca imi salta si acum inima de bucurie!

Cu momente mai placute si mai putin placute, am petrecut 8 ani foarte frumosi, incununati de multe succese in Scoala Gimnaziala "George Bacovia". Si daca vorbesc de momente mai putin placute, nu vreau sa va sperii. Acestea au fost cauzate doar de mine. Pentru ca nu poti da vina pe o alta persoana cand iti prinzi singur mana in usa metalica de la intrarea principala in scoala si iti strivesti un deget. J Sau sa incriminezi pe cineva cand cazi intr-un beci, vrand sa iti vezi sora mai mare cum este incununata cu premiul I. J Sa nu mai vorbesc de prima si ultima bataie cu aratatorul la palma, atunci cand doamna invatatoare m-a prins in clasa a IV-a batandu-ma cu un coleg. Chiar daca nu eu am fost "cocosul" care "a sarit la bataie", "am incasat-o" si eu, mai ales pentru ca, binenteles, cand a intrat doamna invatatoare pe usa, eu eram in plina "actiune"! J

Din fiecare lucru care mi s-a intamplat in acesti 8 ani, am invatat cate ceva. Incepand cu doamna invatatoare si terminand cu doamnele profesoare si domnii profesori, toti si-au pus amprenta asupra formarii si dezvoltarii mele ca om. In general mi-au placut toate obiectele, dar trebuie sa recunosc ca un loc de seama in inima mea l-am avut mereu rezervat matematicii. Incepand din clasele primare, am avut o pasiune pentru cifre, doamna invatatoare rasplatindu-ma cu multe note de 10, dar si cu o fraza memorabila, parca o si aud: "Constantin, te felicit, dar sa nu te culci pe laurii victoriei!" J Si nu m-am culcat pe laurii victoriei, ba mai mult decat atat, am dovedit si in clasele V-VIII ca am talent la matematica, chiar daca nu l-am valorificat niciodata la maximum.

Doamna Maria Onofrei de exemplu, profesoara mea de matematica, a avut o strategie foarte buna de a ma atrage si mai mult in lumea cifrelor. In clasa a V-a, chiar daca a observat ca sunt talentat in ale calculelor, nu mi-a oferit niciodata nota maxima. Cred ca primul 10 la matematica de la doamna Onofrei l-am primit abia in clasa a VI-a, dupa care a redevenit nota mea obisnuita la acest obiect. Am avut chiar si sansa importanta de a ajunge intr-o faza nationala la matematica intr-un an, dar, din pacate, joaca era pentru mine pe locul intai atunci, astfel incat m-am oprit in faza judeteana, dar fara sa ma fac de ras, mai ales ca participam la olimpiade fara sa lucrez nimic in plus acasa. In aceste conditii, obtineam chiar rezultate peste asteptari.

Sunt foarte multe de spus si de povestit, dar nu vreau sa uit totusi sa va spun si de Campania "PROFI te premiaza!" powered by Vodafone. Nu de alta, dar imi doresc foarte mult sa fiu eroul scolii mele si aceasta sa castige dotarile informatice puse in joc de magazinele Profi. Conform campaniei "PROFI te premiaza!", fiecare comparator cu varsta mai mare de 18 ani din magazinele PROFI primeste odata cu bonul fiscal si un bon nefiscal cu un numar de puncte, 10 puncte indiferent de valoare bonului la care se adauga puncte suplimentare obtinute cumparand produsele partenerilor campaniei, semnalizate corespunzator pe rafturi, puncte suplimentare care pot fi de 50, 150 si 300. Pe bonul nefiscal, cumparatorul trebuie sa completeze numele scolii cu clasele I-VIII, careia participantul doreste sa-I acorde punctele achizitionate. Bonul completat se introduce in urnele situate langa casele de marcat, in scopul cumularii de puncte pentru clasamentul final.

Si de aici, este si mai simplu. La sfarsitul campaniei, respectiv in data de 15 noiembrie 2012, in fiecare magazin PROFI se va intocmi un clasament final, iar scoala care va obtine cele mai multe puncte, va obtine locul 1, respectiv urmatoarea clasata, locul 2. Astfel, locul 1 la nivelul fiecaruia din cele 126 de magazine PROFI va primi fiecare cate un server si 15 notebook-uri, iar locul 2 va obtine un videoproiector, tot la nivelul fiecarui magazin binenteles.

Sunt multe premii puse in joc si foarte consistente, astfel incat merita sa incercati sa va ajutati si voi scolile preferate. Eu unul sustin Scoala Gimnaziala "George Bacovia" Bacau si voi adauga in urna toate bonurile primite in urma cumparaturilor facute in Comanesti, unul din cele mai apropiate magazine Profi de orasul Bacau si spre care sper sa am drumuri cat mai dese pana la sfarsitul campaniei. 

Scoala Gimnaziala "George Bacovia" merita cu siguranta sa fie echipata cu un server modern si 15 notebook-uri de calitate in primul rand pentru ca a oferit si inca mai ofera Romaniei, multi olimpici nationali, pregateste viitori liceeni pentru cele mai bune licee din Bacau si nu numai si nu in ultimul rand pentru ca are in componenta un colectiv profesionist de invatatori si profesori, precum si o conducere administrativa pe masura. 

Voi ce scoala generala sustineti?

PS: In fotografie sunt eu, doamna invatatoare si o colega de clasa, la sfarsitul clasei I. Binenteles ca "Amintiri din copilarie", de Ion Creanga, a fost prima carte primita drept rasplata pentru premiul I, carte pe care o pastrez si acum cu bucurie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu