Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, octombrie 13, 2012

Tu cum iti alegi laptopul potrivit?

Din punctul meu de vedere, singurul lucru bun pe care l-a adus aceasta criza (vai, dar ce urasc cuvantul acesta! J), este faptul ca am inceput sa fim mai atenti pe ce dam banii. Daca in trecut, faceam de exemplu achizitii fara sa ne informam suficient de bine, acum lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, analizam foarte mult un lucru inainte de a-l cumpara, poate chiar prea mult uneori!

Azerty.ro
In ceea ce ma priveste, am procedat mereu la fel cand a fost vorba de achizitii, fie ca a fost sau nu a fost criza (promit, este ultima data cand voi folosi in articol acest cuvant oribil J). Deoarece consider ca, inainte de a cumpara un produs oarecare, pe care il voi numi obiectul X, trebuie sa urmez 10 pasi foarte simpli, dar foarte eficienti in ceea ce priveste rezultatul final (achizitia finala) si anume:

1.    De ce am nevoie de obiectul X?
2.    Unde am nevoie de obiectul X?
3.    Cat de des voi folosi obiectul X?
4.    Ce voi face mai exact cu obiectul X?
5.    De ce buget dispun pentru achizitia obiectului X?
6.    Ce producator doresc pentru obiectul X?
7.    Ce performante (caracteristici) doresc pentru  obiectul X?
8.    Ce costuri de intretinere are obiectul X?
9.    Ce garantie se ofera pentru obiectul X?
10.  Care este obiectul X si de unde pot cumpara obiectul X la pretul cel mai bun?

Pentru ca teoria trebuie completata de cele mai multe ori si cu practica, voi lua un exemplu in acest sens. Astfel, presupun ca obiectul X il reprezenta un laptop, pentru ca tot am mare nevoie de unul, iar X este necunoscuta, pe care o voi afla parcurgand cei 10 pasi simpli descrisi mai sus.

Deci, sa trecem la treaba! J

1.    Am nevoie de un laptop pentru ca un singur calculator nu mai ajunge in apartament, atat eu cat si sotia mea avand mult de lucrat (eu cu blogging-ul in afara serviciului iar sotia mea cu sarcinile de serviciu suplimentare).
2.    Cum am spus si anterior, am nevoie in primul rand de un laptop acasa. Mai mult decat atat, am nevoie de un calculator portabil pe care sa il iau cu mine in deplasarile pe care le efectuez din cand in cand in afara localitatii, in interes de serviciu, pentru a-mi putea posta articolele pe cele 4 blog-uri pe care le detin.
3.    Cu siguranta voi folosi laptop-ul in fiecare zi.
Asus X55VD-SX012D
4.    In primul rand voi folosi laptop-ul pentru web design, pentru a crea si a posta articole pe blog-uri, deci voi folosi pe acesta un browser de internet, aplicatii office precum si aplicatii grafice. In al doilea rand, voi asculta ceva muzica in timp ce voi scrie si eventual voi viziona un film in putinul timp liber disponibil, deci voi folosi cateva player-e.
5.    Momentan nu dispun de un buget pentru un laptop, dar voi incerca sa strang in timp aproximativ 1800 RON.
6.    Imi doresc in primul rand un laptop Asus. Daca nu ma voi incadra cu bugetul, ma voi multumi si cu un laptop Dell.
7.    Imi doresc ca laptop-ul sa aiba procesor Intel Pentium Dual Core, hard de minimum 320Gb, memorie de minimum 3Gb, si o placa video nVidia de minimum 1Gb.
8.   Din fericire, laptop-urile nu au costuri de intretinere majore. Dupa iesirea din garantie, ma voi ocupa personal de curatarea periodica de praf precum si de instalarile soft-urilor care imi sunt necesare.
9.    Laptop-urile au in general 2 ani de garantie.
10. Primul laptop care indeplineste cei 9 pasi de mai sus este Asus X55VD-SX012D. Dupa ce l-am cautat pe diverse magazine online de specialitate, l-am gasit pe www.azerty.ro la un pret foarte bun.

In concluzie, cand voi dispune de un buget corespunzator, voi achiziona un Asus X55VD-SX012D.

Tu cum iti alegi Laptopul potrivit?   

Articol scris pentru SuperBlog 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu