Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, ianuarie 10, 2013

Sa mergem cu totii la Baile Felix!

Hotel International Baile Felix
Foto: www.hotel-international-baile-felix.ro
De Baile Felix am auzit inca din primii ani ai copilariei iar toate persoanele din jurul meu care vorbeau despre aceasta statiune aveau numai cuvinte de lauda la adresa ei. In acest fel, in mintea mea s-a format automat o imagine frumoasa despre un loc pe care nu l-am vizitat niciodata. Dar timpul nu este pierdut inca, in anii ce urmeaza sper sa ajung si in aceasta parte a tarii, care merita cu siguranta vizitata.

Pana sa va relatez direct din Baile Felix, nu ar fi rau sa va spun ce am mai citit pe internet despre aceasta statiune, care este se pare si cea mai mare dintre statiunile cu regim permanent din Romania si care ocupa chiar si un loc doi intr-un top al numarului de locuri de cazare oferite, dupa litoralul romanesc binenteles , cu o cifra impresionanta de aproximativ 7000 de astfel de locuri.

Baile Felix este in acelasi timp o statiune balneo-climatica dar si o localitate din judetul Bihor, localitate ce se afla la 8 kilometri de municipiul Oradea, ce apartine de comuna Sinmartin. Pe langa efectuarea unui turism de relaxare, in aceasta statiune se pot trata si diverse afectiuni precum reumatismul, afectiuni neurologice, afectiuni ginecologice etc., prin metode moderne ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, impachetari cu parafina s.a.m.d.

Conform documentelor existente, utilizarea bailor in tratarea diverselor afectiuni se face in aceasta statiune inca din anul 1000, cand izvoarele termale au fost descoperite de calugarul Felix, parohul manastirii Sinmartin. De atunci si pana astazi, apele termale din aceasta zona, ce au temperatura cuprinsa intre 20 si 490C si un continut ridicat de saruri minerale, au fost folosite cu succes in numeroase cure cu apa din bai.

Dar baile nu sunt singura atractie a acestei statiuni, pe langa utilizarea acestora, Baile Felix ne intampina si cu o serie de obiective turistice precum lacuri cu nuferi si lotusi, strandul cu apa termala Apollo, un Aqua Park acoperit, Rezervatia Naturala “Paraul Peta”, strandul cu valuri din Baile 1 Mai, situat la 2 kilometri de statiune, fenomenul carstic de pe Dealul Somleului, dar si multe biserici si manastiri construite cu multi ani in urma.

Sa nu credeti ca am uitat de cazare, care este un aspect foarte important in ecuatia unei astfel de deplasari. “Perla statiunii bihorene”, asa cum este numit hotel international baile felix, se afla chiar in centrul statiunii si dispune de o baza ultramoderna ce ofera cele mai bune servicii in materie de wellness: hidroterapie, bazin cu masaj, jacuzzi, sauna, solar, sala de fitness, masaj, precum si servicii speciale de cromoterapie si aromaterapie.

Sunt deja suficiente argumente pentru a petrece in viitor un concediu cu familia la Baile Felix!

Sursa informatii: Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu