Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, februarie 23, 2013

Sanatatea este cu mult mai importanta decat banii si nu poate fi cumparata!

Reghin
De la o vreme incoace, aceasta goana nebuna dupa bani, pe care o stim cu totii dar nu facem nimic pentru a o stopa, a luat-o razna de tot! Si cand afirm ca nu facem nimic pentru a opri acest fenomen foarte periculos, ma refer in primul rand la conducerea statului roman, care timp de 23 de ani a creat si a consolidat acest sistem imbecil, in care aproape toti banii obtinuti din munca oamenilor de rand se aduna la centru prin diverse metode (taxe si impozite, care de care mai SF-iste), ce sunt impartiti apoi doar intre politicieni si grupurilor lor de interese si tot prin diverse metode.

Mai mult decat atat, chiar daca ajung in pozitii cheie, ce le permit sa aiba acces la banii obtinuti din munca noastra, a oamenilor obisnuiti, pe care stim cu totii cum ii directioneaza tot inspre ei, politicienii nostri nu se opresc aici. Vor mai mult! Si ce fac? Fie incep sa isi deschida tot felul de afaceri dubioase, fie acorda girul unor afaceri la fel de dubioase, de multe ori foarte nocive pentru populatie, pentru ca, pana la urma si o spaga grosolana le este binevenita, nu mai conteaza ce riscuri implica pentru oameni!

Si cel mai recent caz in acest sens este cel de la Reghin, judetul Mures, acolo unde ar urma sa fie construita o fabrica de clei si formaldehida de catre societatea Kostamonu Romania SA. Problema cea mare este ca aceasta fabrica de clei si formaldehida urmeaza sa fie construita la doar 200 de metri de o gradinita, in acelasi loc unde se gaseste si o platforma alimentara si sa cuprinda un depozit de uree, rezervoare de metanol, o fabrica de clei, un depozit de melamina, o fabrica de formaldehida, patru turnuri de racire, instalatii de purificare a apei, o unitate de racire si o platforma de rezervoare, toate acestea in plin oras.

Formaldehida
Foto: Wikipedia
Dar ce este aceasta formaldehida?
Formaldehida (cu denumirea stiintifica corecta metanal sau aldehida metilica, solutia apoasa de formaldehida 37% fiind cunoscuta si sub numele de formol), este un gaz incolor cu miros intepator. Este cea mai simpla aldehida. Formula chimica este H2CO sau CH2O. (Wikipedia).

Din ce am inteles din articolele pe care le-am citit pe internet, mingea este acum in terenul Agentiei de Protectie a Mediului Mures, care in eventualitatea nedorita in care ar elibera avizul de mediu pentru aceasta fabrica, ar face ca autoritatile din Reghin sa elibereze la randul lor autorizatia de construire a acesteia.

Acum nu vreau sa intru in amanunte si sa va dau impresia ca ma dau a fi un mare chimist sau un mare administrator, pentru ca nu sunt niciuna nici alta. Dar, din punctul meu de vedere, al unui om obisnuit, orice fabrica ce utilizeaza substante chimice periculoase, nu are ce cauta intr-un oras populat. Ca fabrica ar avea utilaje de ultima generatie, ca nu prezinta riscuri etc., nu ma intereseaza! Am mai auzit eu lucruri din acestea si cu centrala de la Fukushima si am vazut cu totii ce dezastru a provocat!

In final am un mesaj pentru cei care conduc destinele acestei tari:
Oameni buni, stiu ca vreti sa faceti cat mai multi bani pentru ca va doriti cat mai multa putere! Este dorinta voastra si nu am ce obiecta, dar mai gasiti si alte afaceri, mai putin periculoase pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri! Iar daca doriti musai combinate chimice si centrale nucleare, gasiti terenuri la cateva sute de kilometri de asezarile umane!

Si nu uitati, sanatatea este cu mult mai importanta decat banii si nu poate fi cumparata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu