Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, aprilie 27, 2013

Un tanar bacauan revolutioneaza industria jocurilor mintii

Stefan Dodin
Foto: Desteptarea.ro
Cine mai are impresia ca toti tinerii din Romania pierd mult timp fara folos si se gandesc numai la distractii se inseala amarnic. Si acest lucru pentru ca mai sunt printre noi si adolescenti cu caractere puternice, care vor sa faca ceva cu vietilor lor si incep sa munceasca din greu inca de mici pentru a reusi sa se afirme in aceasta lume, parca din ce in ce mai grea.

Este si cazul lui Stefan Dodin, un tanar de 18 ani din Bacau, elev in clasa a XI-a, ce isi doreste sa revolutioneze industria jocurilor mintii din intreaga lume prin crearea unui nou joc. Este vorba despre MIST3R, o combinatie foarte interesanta dintre integrame si Sudoku, in rezolvarea carora se folosesc si litere, si cifre, si semne de punctuatie.

Dar cum i-a venit de fapt lui Stefan aceasta idee?
Nimic mai simplu. Dupa o incercare nereusita in clasa a VII-a de a duce la bun sfarsit aceasta idee mareata, Stefan, un mare pasionat de integrame si de Sudoku, in spiritul lui de luptator convins nu a renuntat si in timpul serviciului pe scoala a reusit pana la urma sa aseze pe hartie un model al acestui joc. 

De atunci, Stefan Dodin incearca din rasputeri sa caute sponsori pentru a detine cu acte in regula acest joc, pentru ca apoi sa il poata lansa in intreaga lume, atat in format print cat si pe calculator, pentru a-l distribui ulterior si pe retelele de socializare, pentru ca, asa cum declara si pentru ziarul local Desteptarea: "aici ma pricep destul de bine si stiu cum sa ma descurc pe site-uri".

De remarcat ca Stefan a invatat de unul singur tot ce stie sa faca in materie de informatica, informatica pe care, mai mult decat atat, o preda si unor copii de la un centru din oras impreuna cu o doamna profesoara. 

Cine doreste si poate sa il ajute pe Stefan sa lanseze pe piata jocul "MIST3R", o poate face contactandu-l personal la numarul de telefon 0743821465 sau la adresa de e-mail stefan.cool12@yahoo.com.  

Multa bafta, Stefan!

3 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult pentru sustinere si daca cineva cunoaste persoane care ma pot ajuta astept ca acest vis sa devina realitate astept cu multa placere un apel la 0743821465 ( Stefan )

    Multumesc foarte mult celor care ma sustin si dau acesta postare mai departe care creste sansa ca aceasta poveste sa ajunga la urechile cui trebuie !

    https://www.facebook.com/dodinmarianstefan este adresa Officiala de Facebook.

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur cand aud ca exista tineri care au teluri inalte si ambitia sa faca ceva special cu viata lor

    RăspundețiȘtergere
  3. aici este interviul in exlusivitate la tv bacau despre jocul " mist3r "

    http://www.youtube.com/watch?v=F5Tp0C0iOP4

    astept comentari de la fiecare

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere