Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, ianuarie 02, 2014

Participa si tu la la Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" in anul 2014!

Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor"
Campionatul National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor” se bucura si  in acest an de evenimente ce se vor organiza in Muntii Bucegi, Retezat, Ciucas si Fagaras.

Competitia Stafeta Muntilor, organizata la nivel national sau international, are ca scop crearea unui cadru organizatoric si competitional. Printre obiectivele de referinta ale acesteia, se adauga si  impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv-turistic-ecologice; promovarea unei atitudini de respect fata de mediul inconjurator, sensibilizarea tinerilor pentru protectia ecosistemelor si dezvoltarea spiritului ecologic la acestia;  dezvoltarea spiritului de echipa si apartenenta la grup, dezvoltarea relatiilor interumane; cunoasterea potentialului turistic si sportiv al zonelor montane.

Dupa sedinta din anul 2013, s-a decis ca acest an sa aduca modificari in cadrul regulamentului de participare si organizare, datorita numarului mare de persoane participante.

Daca in anii trecuti au existat doar categoriile OPEN , COPII , JUNIORI , ELITE, anul 2014 aduce noi categorii : FEMININ  ( echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârsta, obligatoriu feminin); VETERANI ( echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 45 de ani, indiferent de sex).

Proba de „Test Teoretic” a devenit o proba de „Cunostinte Turistice” unde participantii vor primii 1 – 20 intrebari de tip grila, cu un singur raspuns corect sau poze cu obiective turistice din tara.

Evenimentele din acest an sunt:
  • 04/06 iulie in Muntii Bucegi, Padina, organizator Asociatia de Turism Gaska Bucuresti;
  • 18/20 iulie in Muntii Ciucas si se va ajunge pe Vf. Ciucas care se afla la 1945m, organizator Clubul de Turism Alpin si Ecologie Elite Bucuresti;
  • 01/03 august in Muntii Retezat si se va ajunge pe Vf. Piatra Iorgovanului care se afla la 2014m, organizator Jnepenii sub egida Asociatiei Drumetii Montane;
  • 15/17 august in Muntii Fagaras si se va ajunge pe Vf. Moldoveanu care se afla la 2545m, organizator Zimbrul Carpatin si Marmotele Mahmure Pitesti;
  • 29/31 august in Muntii Bucegi, Valea Cerbului, organizator Clubul Alpin Temerarii;
  • 12/14 septembrie in Muntii Bucegi si se va ajunge pe Vf. Omu care se afla la 2505m, organizator Club Montan Altitudine. 
Orice persoana care doreste sa descopere frumusetile tarii prin activitati sportive desfasurate in aer liber, sa lege prietenii la foc de tabara, unde cei mai curajosi si creativi dintre participanti  vor recita poezii, vor cânta la chitara sau vor juca teatru, va fi primita cu bratele deschise in “familia noastra” numeroasa.

Pentru a participa la toate acestea nu este necesar sa faci parte dintr-un ONG sau Club, te poti inscrie pur si simplu si poti participa alaturi de familie si prieteni.

Noul an-2014 aduce un nou design al portalului campionatului www.stafetamuntilor.ro , unde va invitam sa va inregistrati.

Cu stima,
Cluburile organizatorice din acest an

Sursa: Canavoiu Alexandru, Asociatia Drumetii Montane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu