Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, martie 16, 2015

Tine-ti fumurile pentru tine!

Smoke
Foto: FreeImages.com
Nu stiu ce se intampla cu noi ca popor sau mai bine spus nu stiu unde o sa ajungem noi ca popor, cu aceste comportamente, din ce in ce mai primitive si din ce in ce mai egoiste. Pretindem ca suntem si noi o tara europeana, dezvoltata, civilizata si cate si mai cate astfel de calitati, iar noi suntem o tara primita in Europa doar din interes, cu toate domeniile de activitate la pamant si cu oameni din ce in ce mai rai, primitivi si egoisti.

Mai zilele trecute a trebuit sa stau la rand la un bancomat sa imi incasez "marea avere", un salar de om obisnuit, din care te chinui sa mai traiesti o luna de zile. Si nu a fost suficient faptul ca aveam in fata vreo cinci persoane (numarul de carduri bancare emise creste pe zi ce trece, dar numarul de bancomate ramane acelasi), a mai trebuit sa suport si o doamna, care mai mult se juca la bancomat decat scotea banuti din acesta.

Si a tot introdus si a tot scos cardul acela de nu mai putin de sase ori, am si numarat fara sa vreau, pentru ca doamna dorea "sa scoata banii pe rand", pentru ca "bancomatul nu ii putea oferi o suma mare deodata", cel putin asa sustinea dansa. Da, intre timp s-au mai adunat vreo trei persoane in spatele meu, astfel incat eram deja o gasca destul de consistenta in fata unui simplu bancomat, precum stau adolescentii "pe centru" dupa ce termina scoala! J

Oricum, nu am vazut sa scoata niciun banut acea doamna, eu am vazut doar cum efectiv s-a jucat de-a cardul si bancomatul, asta in timp ce noi, “gasca” formata din cele 7-8 persoane ne uitam la dansa ca la dentist! Mai mult decat atat, ne-a vorbit si urat atunci cand cineva dintre noi a avut "curajul" sa o intrebe de ce dureaza atat de mult procedura cu "bagatul si scosul". 

Pe langa aceasta doamna, foarte "altruista" de altfel, am mai constatat ceva in aceasta "aventura" de 15 minute, cat a durat pana a scoate cateva sute de lei de la un amarat de bancomat. Un alt domn, mai bine spus un tanar, aflat mai in fata, fuma domnule o tigara in timp ce vorbea la "smartphone" si arunca fumul din cand in cand spre multime, parca mai mult in dusmanie!

Imi venea sa ii spun "bai baiete, tine-ti fumurile pentru tine", dar eram prea obosit sa ma mai cert cu inca o persoana in acea zi, pentru ca, daca ar fi sa imi pun mintea cu toti cretinii, ar trebui sa ma iau la bataie nu doar cu unul, ci cu cel putin zece persoane pe zi. Asa ca trebuie mereu sa ma stapanesc si sa fiu eu mereu persoana rationala, care sa evite conflicte inutile, care nu ajuta pe nimeni, conflicte ce pot lasa si urmari adanci.

In fine, nu stiu daca o sa intelegem noi vreodata ca nu este bine si nici frumos sa ii punem pe cei din jurul nostru sa inhaleze gratuit fumul nostru de tigara. Nu am nimic cu fumatorii, e treaba lor ce fac, dar numai atat timp cat nu ii afecteaza si pe cei din jurul lor. Dar pana sa avem noi legislatie serioasa, care sa mai fie si respectata, adica niciodata, va trebui in continuare sa ma eschivez de fiecare data cand cineva va fuma in jurul meu. Noroc ca sunt elastic. Inca! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu