Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

duminică, martie 01, 2015

Tonomatul din autobuz!

Nescafe Sagoma
Foto: automatedecafea.com.ro
Da, ati citit bine! Tonomatul din autobuz! Si chiar daca nu am gasit vreun tonomat de cafea in autobuz pana acum, cu siguranta nu m-ar mira daca intr-o zi, cat mai apropiata de prezent, as gasi unul atunci cand ma voi deplasa dintr-o parte in alta a orasului cu mijloacele de transport in comun! Pentru ca acest fenomen, al tonomatelor de cafea, a luat o asa mare amploare in Romania, incat pe oriunde mergi, esti gata sa iei unul in brate sau mai rau, sa dai cu capul de unul! J

Da, traim intr-o tara atipica, cu fenomene atipice, care pe langa faptul ca nu mai produce nimic si ca este doar o piata de desfacere pentru toata Europa si nu numai, atat pentru produse noi, cat mai ales pentru produse second hand, ce fac ca expresii precum "Romania - cimitirul de masini al Europei" sa fie mai mult decat adevarate, mai are si o sumedenie de alte caracteristici, care mai de care mai ciudate, ce ne starnesc de multe ori rasul, chiar daca nu este mereu rasul nostru, ci mai degraba, precum in copilarie, este un fel de ras cu plans.

Astfel, inafara de faptul ca suntem cimitirul de masini al Europei, cimitirul de produse electronice si electrocasnice al Europei, cosul de rufe murdare si uzate al Europei si multe alte expresii de acest gen, din pacate una mai adevarata decat cealalta, inafara de faptul ca suntem tara farmaciilor, tara barurilor, tara jocurilor de noroc etc., mai nou suntem si tara tonomatelor de cafea. Pentru ca pe oriunde mergi, indiferent de cat de scurt sau cat de lung este drumul pe care il ai de parcurs, ai marea "sansa" sa dai si de un tonomat de cafea. Practic nu cred ca mai este drum pe care sa circuli fara sa intalnesti si un astfel de tonomat.

Chiar si atunci cand te duci sa arunci un banal sac menajer la cel mai apropiat tomberon, ai marea sansa sa gasesti un tonomat de cafea pana sa il arunci. Intr-un scenariu de vis, poti pleca chiar cu 5 minute mai devreme dimineata la serviciu si pana sa arunci gunoiul menajer, ai posibilitatea sa savurezi si o cafea in aer liber, economisind timpul la maximum. Arunci si gunoiul menajer, bei si o cafea, cei fumatori fumeaza si o tigara si nu mai esti nevoit nici sa murdaresti vesela pentru a-ti face o cafea in casa.

Un alt aspect amuzant este ca fiecare magazin care expune un astfel de tonomat de cafea in fata, incearca sa vina si cu ceva nou, cu cate un tonomat de cafea cat mai atragator, care sa ofere cat mai multe sortimente de cafea, cappucino, ciocolata calda, lapte sau ceai. Unele dintre acestea, pe langa faptul ca sunt si foarte mari, chiar gigantice pe alocuri, am observat ca au in partea superioara si o reclama cu leduri, foarte atragatoare de altfel, ce desfasoara o sumedenie de mesaje publicitare.

Si te intrebi de multe ori cata cafea sau produse pe baza de cafea mai putem bea noi, romanii! De multe ori vad oameni consumand cafea de la tonomate chiar la sfarsitul programului de la serviciu, adica seara, ceea ce nu cred ca este chiar atat de bine pentru organismele noastre. Adevarul este ca am devenit, voit sau nu, un popor mare consumator de alcool, tutun si cafea, ceea este foarte posibil sa nu fie chiar atat de intamplator, statul roman si conducatorii acestuia avand cel mai mult de castigat.

Da, sunt multe de spus si despre tonomatele de cafea, voi reveni probabil cu un articol referitor la acest subiect in momentul in care voi putea lua o cafea de la tonomatul din autobuz! J Pana atunci, sa aveti o primavara de vis si sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu