Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, septembrie 25, 2015

In haine noi, 3.0!

Blogul lui Constantin
Dupa cum probabil ati observat deja, de cateva zile blog-ul meu personal are un nou design, varianta 3.0, dupa cum imi place mie sa ii spun. Pentru ca am plecat la drum in 2012 cu o tema simpla, proprie platformei Blogger, varianta 1.0, dupa care, la scurt timp am trecut la o tema gratuita de pe un site specializat, pe care am mai modelat-o pe gustul meu, varianta 2.0.

Recunosc ca m-am despartit destul de greu de aceasta din urma, pentru ca avea in design cam toate elementele pe placul meu, in special background-ul si nuantele de albastru din titluri, link-uri, widget-uri etc., care creeau impreuna un aspect senin, linistit, calm, precum imi place sa cred ca inca mai este si caracterul meu.

Sau cel putin cum era, pentru ca ritmul acesta nebun de viata nu se lasa pana nu ne acapareaza pe toti, chiar daca mai suntem inca oameni pe aceasta lume care nu dorim acest lucru. Mai ieri am depasit in graba in trafic o masina care stationa pe sensul meu de mers, fara sa mai am rabdare sa treaca intai o dubita de pe celalalt sens, care era relativ aproape de mine.

Nu am riscat prea mult prin aceasta manevra, pentru ca am avut timp suficient sa trec in siguranta, dar parca altadata nu depaseam in aceasta situatie si mai asteptam, mai ales ca in spate nu aveam pe nimeni, iar de pe contrasens venea o dubita de 3.5 tone. Iar acest lucru, aparent nesemnificativ, dar foarte important in opinia mea, mi-a dat putin de gandit.

Revenind la design-ul constantins.ro, pentru ca despre acest lucru mi-am propus sa scriu azi, am fost nevoit sa il schimb cu varianta curenta, 3.0, in special datorita faptului ca varianta anterioara nu era optimizata pentru toate device-urile, in special pentru telefoanele mobile, pe care se tot bate moneda anul acesta si pe drept motiv, pentru ca din ce in ce mai multi romani acceseaza internetul de pe smartphone-uri.

Zis si facut. Am cautat pe net o tema mai noua, optimizata pentru mobil si binenteles, tot in nuante de albastru (cum altfel?), pe care am prelucrat-o pe gustul meu, de data aceasta mai putin, pentru ca era aproape completa, astfel incat acum, voi, cititorii mei, sa puteti avea acces usor la toate resursele blog-ului, de pe toate device-urile de pe care il accesati.

Si daca tot am schimbat tema blog-ului, am mai facut si cateva mici modificari in structura acestuia, in special in meniu, acolo unde am reasezat categoriile principale de articole, dar si in sidebar, acolo unde am mai scos cateva widget-uri inutile, care nu mai sunt in trend, la fel cum am observat ca nici slideshow-ul frontal nu se mai utilizeaza, pentru ca ingreuneaza destul de mult incarcarea paginilor.

In footer nu am mai pus inca nimic pentru ca am observat si aici un trend de eliberare a acestei zone din site-ur si blog-uri. Cu alte cuvinte, am preferat un design simplu si eficient, pe gustul meu, mai ales ca sunt un “clasic convins”, care sa se incarce repede pe toate device-urile, astfel incat accesul la articole sa fie cat mai usor si cat mai rapid.

Pe viitor, atunci cand voi gasi o tema mai “ochioasa”, dar tot cu nuante de albastru, chiar si una platita, pentru ca “munca trebuie apreciata si recompensata”, probabil o voi schimba, pentru ca deja am prins experienta in implementarea temelor pe Blogger. J Pana atunci, ma bucur la maximum de “noua tinuta” a blog-ului, care sper sa va placa si voua!

Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai frumos, alaturi de cei dragi si celebrul de acum “sa fiti iubiti”! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu