Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, noiembrie 07, 2016

Un derby local modest, mai ales in a doua repriza!

SC Bacau - Aerostar Bacau 1-1
Dupa o perioada ceva mai lunga de timp in care nu am mai reusit sa merg pe un stadion de fotbal, microbul adanc implantat in mine a invins categoric sambata, motiv pentru care am lasat totul deoparte pentru a merge pe Letea (binenteles ca Municipalul este in paragina in continuare) sa urmaresc derby-ul local SC Bacau - Aerostar Bacau, un derby doar de Liga a 3-a (pentru ca acolo am ajuns din pacate la nivel de fotbal si nu numai).

Si nu regret ca am fost la meci, chiar daca a fost un derby local modest, mai ales in a doua repriza, pentru ca am respirat din nou aerul unui meci de fotbal de pe un stadion, aer care mi-a lipsit mult in ultima vreme. Sa nu mai spun ca m-am bucurat de prezenta pe stadionul Letea si pentru faptul ca acolo am jucat fotbal un an si jumatate in perioada copilariei, iar revederea locurilor in care ma antrenam zilnic cand eram copil a starnit in mine emotii puternice. 

Revenind la meciul de sambata, meci terminat la egalitate, 1-1, scor stabilit inca de la sfarsitul primei reprize, a fost un meci modest, mai ales in partea a doua, dar care a fost salvat pana la urma de doua goluri frumoase, dar si de gestul frumos facut de Bogdan Lupu la inceputul meciului, care si-a cerut prietena in casatorie prin intermediul unui banner desfasurat de catre toata echipa: "Roxana, vrei sa fii sotia mea?" si a unui frumos ornament floral oferit personal in tribune.

Dupa un inceput echilibrat de meci, in care nicio echipa nu a parut ca este capabila sa castige, scorul a fost deschis in cele din urma de catre gazde in minutul 29, prin Antim, un jucator U19 de la SC Bacau, care a trimis din apropiere in vinclul portii oaspete, aparate de catre Dornescu. Replica oaspetilor nu a intarziat sa apara si cu 3 minute inainte de pauza, Artenie a inscris golul egalizator dintr-o frumoasa actiune personala purtata pe flancul stang, inchizand tabela: 1-1. De altfel, Artenie a fost si unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, lucru accentuat si de cei cativa spectatori prezenti la meci.

In repriza a doua SC Bacau a aratat inca o data ca sufera mult la capitolul pregatire fizica, dar si la omogenitate si e normal sa fie asa atat timp cat echipa nu se antreneaza zilnic, iar atunci cand se antreneaza nu se prezinta mereu toti jucatorii, lucru care nu i-a mai permis sa puna in pericol poarta lui Dornescu. De partea cealalta, Aerostar a fost echipa mai omogena, ce a ratat si doua mari sanse de a pleca de pe Letea cu toate cele 3 puncte, Hurdubei si Tudorache ratand cu mult prea mare usurinta doua mari ocazii de gol.

Una peste alta, cum am mai scris, a fost un derby local modest, mai ales in repriza a doua, dar s-ar putea din primavara sa nu mai putem asista nici la un astfel de derby modest, stiute fiind problemele financiare ale SC-ului, ce nu isi mai gasesc rezolvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu