Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, iulie 22, 2017

Ieri ar fi trebuit sa se inaugureze Parcul Fagaras Bacau!

Parcul Fagaras Bacau
Foto din 20 iulie 2017
Ieri ar fi trebuit sa se inaugureze Parcul Fagaras Bacau! Teoretic! Dar practica ne omoara in continuare in Bacau! Inafara de doua alei, facute si acelea foarte greu si un pic de nivelare de teren, dar nu prea mult, ca oboseste Primaria, in rest nimic! Si de 3 saptamani nu s-a mai vazut nicio miscare in front!

Nici nivelare completa, nici gazon, nici gard viu, nici copaci si nici mobiler urban: banci, cosuri de gunoi si toalete publice! Ce frumos suna: mobilier urban! Vise! Poate termenul de executie era 21 iulie 2027 si nu am citit eu bine! Vai de capul nostru! 5 ani consecutivi de declin la Bacau!

Declaratie Cosmin Necula pe contul sau de Facebook din 21 iunie 2017:
"Lucrările de amenajare a parcului din zona străzii Făgăraș, în plină desfășurare.

Zona de sud a Municipiului Bacău se va îmbogăți cu un un nou parc în aproximativ o lună. Parcul se amenajează pe un fost teren viran situat în vecinătatea str. Făgăraș (lângă blocurile ANL). Lucrările de amenajare presupun igienizarea și curățarea terenului, plantarea de gazon, arbori, gard viu, respectiv amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete publice).

Calitatea vieții băcăuanilor este dată și de spațiul verde existent în oraș, iar pentru locuitorii ANL-urilor din zona str. Făgăraș amenjarea parcului era mai mult decât necesară."

Articol Desteptarea din 21 iunie 2017:
http://www.desteptarea.ro/un-nou-parc-in-bacau/

Scurt istoric
Parcul Fagaras Bacau are de acum o istorie pe cat de lunga, pe atat de urata, de aproximativ 3 ani, ce s-a dorit initial a fi Parcul Narciselor, apoi s-a vorbit de Parcul Bucegi si mai apoi s-a ajuns la denumirea de Parcul Fagaras, de fiecare data niciun proiect nefiind finalizat.

Parcul Bucegi Bacau
Foto: ZDBC.ro
In aprilie 2014, fosta administratie locala anunta cu surle si trambite in presa locala construirea Parcului Narciselor (un parc nou de 8.000 mp) la pachet cu modernizarea Parcului Aviatori, care urma astfel sa isi dubleze suprafata, ce aveau ca termen de executie sfarsitul anului 2014. Cred ca va amintiti si dumneavoastra ce frumos aratau pe internet proiectele acestor doua parcuri. 

Articol Ziarul de Bacau din 4 aprilie 2014:
http://zdbc.ro/alte-doua-parcuri-se-amenajeaza-in-zona-de-sud-a-bacaului/

In Parcul Narciselor s-a inceput in primavara lui 2014 sa se lucreze cu un utilaj la defrisarea “junglei”, pentru ca era o jungla in aceasta zona, dar doar pe o mica suprafata si doar pentru cateva zile, timp suficient cat sa se faca celebrele de acum poze pentru presa locala, ca sa dea bine ca imagine in fata bacauanilor, dupa care lucrurile binenteles au stagnat.

De atunci proiectul “Parcul Narciselor” a ramas in coada de peste. Primaria nu a mai spus nimic, iar presa locala nu a mai relatat nici ea stiri despre acest obiectiv important al Bacaului, pentru ca in oras avem nevoie de cat mai multe spatii verzi amenajate, stiut fiind faptul ca Bacaul este o “aglomeratie de blocuri, alte constructii, trotuare si strazi”.

In septembrie 2016, sub noua administratie locala, am observat un utilaj in zona, care a mai defrisat o mica suprafata din “jungla Narciselor”. Era un semn bun, mi-am spus in sinea mea. Numai ca dupa o saptamana lucrarile au stagnat din nou. Si e mare pacat pentru ca zona este foarte buna pentru un parc. Si daca nu sunt bani pentru proiectul din 2014, macar sa se defriseze odata toata zona, sa se planteze niste copaci si sa se faca cateva alei, presarate cu banci si cu stalpi de iluminat, mi-am spus eu.

Spatiul acesta de 8.000 mp sta efectiv degeaba, la fel cum stau si multe alte terenuri din oras. Mai mult decat atat, acest spatiu adaposteste foarte multi caini vagabonzi si oameni care nu au unde sa locuiasca. Este pur si simplu un focar de infectie. Oare este chiar atat de greu sa terminam de defrisat “jungla”, sa curatam si sa nivelam tot terenul, pentru ca apoi sa punem gazon, gard viu, copaci, stalpi de iluminat si mobilier urban?

Parc nou Bacau
Foto: Desteptarea.ro
In primavera lui 2017, undeva in luna mai, daca nu ma insel, tot sub noua administratie locala, au reinceput lucrarile de amenajare pe acest teren, la inceput tot cu un singur utilaj, din ce stiu eu, tot al Primariei Bacau, care a mai nivelat o buna parte din cei 8000 mp, dar nu toata suprafata, dupa care au inceput sa vina pavele in zona si o echipa de 4-5 oameni a inceput sa faca doua alei.

Dupa pozele de rigoare, cu articole pompoase in presa locala si binenteles pe pagina de Facebook a lui Cosmin Necula (acolo unde Bacaul arata ca un oras de vis), atunci cand a doua alee nu era inca terminata, s-a terminat de pavat in cele din urma, dupa care 3 saptamani nu s-a mai lucrat deloc la acest obiectiv foarte important pentru Bacau, asa cum sunt toate obiectivele ce reprezinta oaze de verdeata in oras.

Da, discutia este foarte lunga si pot scrie n articole despre Parcul Narciselor, Parcul Bucegi sau Parcul Fagaras, cum doriti sa ii spuneti. Dar intrebarea care vine firesc este: se va mai face vreodata Parcul Narciselor, Bucegi sau Fagaras si cat timp oare trebuie sa mai asteptam ca sa se amenajeze 8000 mp de verdeata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu