Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, iunie 22, 2018

La Bacau adie din nou vant de Liga a 3-a!

Avantul Albesti - FCM 1950 Bacau*
Foto: FCM 1950 Bacau
Da, la Bacau adie din nou vant de Liga a 3-a! Dupa un singur sezon petrecut in Liga a 4-a, baietii nostri au sansa sa razbune acea retrogradare nemeritata la masa verde din sezonul 2016-2017, atunci cand evoluau sub titulatura de SC Bacau si sa revina pe a 3-a scena fotbalistica a tarii sub numele de ACS Gauss Bacau (FCM 1950 Bacau*)! Dar pentru a reveni in Liga a 3-a, Bacaul trebuie sa treaca cu bine de dubla cu AFC Viitorul Albesti, echipa care a castigat anul acesta Campionatul Judetean de Fotbal din Botosani.

Este practic al doilea an consecutiv in care judetul Bacau cade la baraj cu judetul Botosani, anul trecut AS Viitorul Curita pierzand surprinzator in dubla mansa confruntarea cu Sanatatea Darabani. Anul acesta se vor intalni la barajul promovarii ACS Gauss Bacau (FCM 1950 Bacau*) si Viitorul Albesti (Botosani) si sper ca de data aceasta sa fie cu noroc pentru judetul Bacau. Bacauanii nostri vin dupa un sezon foarte bun, in care din 34 de meciuri au obtinut nu mai putin de 32 de victorii si doar 2 egaluri, golaverajul fiind unul de exceptie, 230 de goluri marcare si doar 30 de goluri primite.

De partea cealalta, Viitorul Albesti a reusit de asemenea un sezon foarte bun, din 24 de meciuri (Liga a 4-a din Botosani a fost alcatuita in sezonul 2017-2018 din doar 13 echipe) echipa botosaneana obtinand nu mai putin de 21 de victorii, un egal si doar o singura infrangere, golaverajul fiind unul pozitiv, dar nu la fel de impresionant ca al bacauanilor nostri, 83 de goluri marcate si 23 de goluri primite. Ca o comparatie, Sanatatea Darabani a castigat sezonul 2016-2017 in Botosani la mustata, in detrimentul ACS TransDor Tudora, cu 25 de victorii si o infrangere din 26 de meciuri (Liga a 4-a din Botosani a fost alcatuita in sezonul 2016-2017 din 14 echipe).

Revenind la echipa noastra, consider ca avem un lot suficient de valoros incat sa treaca de orice echipa castigatoare de campionat judetean si nu exagerez cu nimic cand fac aceasta afirmatie. Problemele noastre au ramas in continuare cele legate de partea financiara, de o conducere stabila, dar si de infrastructura sportiva precara, municipalitatea continuand sa ignore acest capitol, dar si alte capitole importante din orasul Bacau. Ca o paranteza, Stadionul Municipal se afla intr-o eterna ultima saptamana de DALI (Documentari Avizare Lucrari de Interventie).

Sambata, 23 iunie 2018, incepand cu ora 17.30, pe terenul din Albesti, va avea loc turul, iar sambata viitoare, pe 30 iunie 2018, va avea loc returul barajului pentru promovarea in Liga a 3-a, pe stadionul "Constantin Anghelache" (Letea). Sa le uram mult succes baietilor nostri, sa le tinem pumnii si sa ii incurajam din tribune, mai ales in retur! Hai Bacaul!

* FCM 1950 Bacau este proiectul suporterilor FCM Bacau, care doresc sa reinvie prima echipa a Bacaului, cu tot cu palmares, un palmares ce incepe in anul 1950, anul nasterii clubului de fotbal bacauan si se termina in vara anului 2012, atunci cand, din pacate, echipa nu a mai fost inscrisa in campionat; daca va reusi acest proiect, ceea ce ne dorim cu totii, ACS Gauss Bacau, o echipa cu multi jucatori care au jucat in trecut chiar pentru FCM Bacau si care formeaza un grup foarte frumos si valoros, ce au in ei spiritul FCM Bacau, va deveni din sezonul urmator FCM 1950 Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu