Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, octombrie 02, 2018

"Apara copiii Romaniei", mergi la vot in 2020!

Referendum
imagine salvata de pe internet si prelucrata
Binenteles ca nu puteam scapa fara sa primesc si eu un fluturas cu referendumul de 40 de milioane de euro de la final de saptamana! Te intorci obosit de la serviciu si gasesti in cutia postala un pliant de rahat! Cum reactionezi? Te abtii ca sa nu vomiti! Scuzati expresiiile, dar te apuca toti dracii cand vezi astfel de ineptii! Asa am patit si eu la finalul saptamanii trecute! Cum dracu sa nu iei foc? 29 de ani nu v-a pasat de copiii si familiile din Romania si deodata pozati in aparatorii acestora? Hai, mars!

29 de ani ati distrus o tara intreaga si ati indatorat-o peste masura, de ati facut ca cel putin 3 generatii de acum incolo sa plateasca pentru "magariile" voastre si v-ati trezit acum deodata sa va ganditi la viitorul copiilor nostri! Bai, ma lasati? Se vede si din avion ca referendumul acesta de 40 milioane de euro este cusut cu multa ata alba si ascunde multe alte interese in spatele acestei frumoase imagini pe care incercati sa o creati cu copiii Romaniei si cu Romania de maine!

Daca va pasa atat de mult de copiii Romaniei le ofereati gratuit sanatate, educatie si un viitor mai bun in propria tara. Or, copiii mor prin spitale sau stau cu orele pe la Urgente sa primeasca ingrijire, educatia nu mai este de mult timp gratuita si au acces la aceasta doar copiii cu o situatie materiala decenta, iar copiii cei mai buni pleaca din tara dupa majorat pentru ca nu gasesc sprijin in tara lor pentru a se dezvolta mai departe. Despre ce vorbim aici? Imi este sila de voi, conducatori de 2 bani!

Iar daca ne uitam si mai aproape de noi, ce vedem? Vedem autoritati locale care nu sunt in stare sa asigure un serviciu de sanatate corespunzator pentru copiii bacauani, vedem un executiv local care nu este in stare sa asigure nici materialele de curatenie pentru institutiile de invatamant, parintii trebuind sa cotizeze in fiecare an pentru materiale educationale, de curatenie si pentru dotari din salile de gradinite, scoli si licee, vedem o conducere locala care nu este in stare sa faca si sa intretina parcuri si terenuri de sport pentru copii si multe altele. 

Colac peste pupaza, joi, vineri si cu semnul intrebarii luni, copiii care merg la cresele, gradinitele, scolile si liceele bacauane in care se vor organiza sectii de votare vor avea de suferit, in unele institutii parintii chiar au fost informati deja ca nu isi pot duce copiii in aceste 3 zile si sa stea acasa. Acasa cu cine? Doar parintii nu se pot invoi asa deodata de la servicii! Sa mai spun ca in institutiile de invatamant bacauane nu s-a dat drumul la caldura si copiii stau in frig? Sau ca aceste sectii de votare nu au efectiv ce cauta in crese si gradinite?

Cat despre aceasta "mare coalitie pentru familie", prescurtata CpF si despre Biserica Ortodoxa Romana, prescurtata la randul sau BOR, ce sa mai spun? Lipsesc cu desavarsire atunci cand trebuie sa arate intr-adevar sprijin pentru copiii si familiile din Romania si isi urmaresc mai mereu propriile interese, la fel cum o fac si majoritatea politicienilor din Romania. Nu am nimic cu politicienii si cu aceste organizatii/institutii politizate si nu caut scandal sau sa creez dispute inutile, dar ar trebui sa fie mai decenti/decente si sa urmareasca intr-adevar interesele copiilor si familiilor din Romania.

Da, sunt multe de spus, dar un lucru este cert. Acest referendum este cusut cu multa ata alba! Din punctul meu de vedere, daca vreti sa va aparati intr-adevar copiii, mergeti la vot in 2020 si schimbati clasa politica care timp de 29 de ani a ingropat copiii si familiile din Romania si a distrus viitorul la cel putin 3 generatii de acum incolo! In rest, fiecare dintre noi va decide daca va merge sau nu la referendumul din week-end, iar cine va merge, va decide pe ce va pune stampila si de cate ori! Decizia este a voastra! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu