Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, ianuarie 09, 2019

Nici verdeata nu mai e romaneasca...

Patrunjel
Foto: Secretele.com
Ieri, dupa o zi plina la serviciu, in drum spre casa m-am oprit ca de obicei pe la magazinele din cartier, sa cumpar ce mai trebuie prin gospodarie. Si printre alte mici cumparaturi, m-am gandit ca ar fi bine sa cumpar si o legatura de patrunjel, pentru a pune in ciorba. Zis si facut! Intru intr-unul din putinele magazine locale care au reusit sa supravietuiasca printre lanturile de market-uri, nu dau nume, pentru ca nu vreau sa ating imaginea firmei bacauane, pe care de altfel o respect si zaresc un buchet imens de verdeata.

Bucuros, ma indrept spre acel frumos buchet verde si aleg o legatura de patrunjel. Pana aici, nimic anormal, din contra. Numai ca ma pune "pacatul" sa ma uit la eticheta, ca sa stiu cat trebuie sa achit doamnei la raft. Efectiv am simtit o lovitura in moalele capului, dar nu de la pret, pentru ca era unul decent, ci de la descrierea produsului: VERDEATA TURCIA! Chiar asa era scris, cu litere mari! "Buna treaba", imi zic! Cu legatura de patrunjel in mana ce sa mai fac? Achit civilizat produsul si ma indrept abatut spre casa! Intamplarea chiar mi-a stricat ziua!

In drum spre casa m-am tot gandit in fel si chip! Ideea cu rosiile, castravetii cornison si ardeii grasi din Turcia am asimilat-o pana la urma, desi foarte greu, cu merele din Polonia si Italia, cartofii din Egipt, perele din Italia si din Africa de Sud, ardeii din Spania, castravetii Fabio din Grecia, morcovii din Polonia si cu multe alte fructe si legume, la fel. Dar si verdeata sa o luam tot din Turcia este prea mult pentru mine! Sa nu poti tu produce si comercializa patrunjel, leustean si marar este mult peste putea mea de intelegere, chiar si cu interesele comerciale din ziua de azi!

In fine, data viitoare cand va trebui sa cumpar verdeata pentru ciorba, ma voi uita intai la eticheta, iar daca nu va scrie ca este din Romania, nu voi mai cumpara. Macar pe eticheta sa scrie ca este din Romania, pentru ca oricum nu mai putem avea incredere in ceea ce cumparam. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu