Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, iulie 27, 2019

Hai cu amenajarea Parcului Fagaras!

Parcul Fagaras

Documentatia Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC) a fost intocmita, Autorizatia de Construire (AC) s-a obtinut de la Primaria Bacau in prima parte a lunii iulie, lucru confirmat telefonic de catre Departamentul Relatii Publice al Societatii de Servicii Publice Municipale Bacau (SSPM Bacau), acum ar trebui sa ne aflam la finalul etapei Proiectului Tehnic de Executie (Pth) si a Detaliilor de Executie (DDE), deci "hai cu amenajarea Parcului Fagaras"!

Dupa obtinerea Autorizatiei de Construire (AC), in ultimele 2 saptamani, SSPM Bacau "a defrisat savana" de pe terenul pe care ar trebui sa se amenajeze Parcul Fagaras si a curatat zona de ambalaje mari, aruncate pe jos cu o usurinta greu de imaginat de catre acei "cetateni responsabili" ai urbei, lucru care a facut ca Parcul Fagaras sa inceapa sa arate a parc. Si cu siguranta va fi un parc daca se vor planta copacii si daca se vor monta bancile, cosurile de gunoi si stalpii de iluminat prevazuti in proiect. Nu mai aduc aminte acum de terenul de sport, pista de skate si de locurile de joaca care ar trebui sa fie amenajate conform proiectului.

Stiu, par vise, mai ales daca ne aducem aminte ca acest parc ne este promis din 4 aprilie 2014, atunci cand vechea administratie locala anunta cu surle si trambite in presa locala ca va amenaja un nou parc in orasul Bacau, administratie ce nu s-a tinut binenteles de cuvant, dupa care acest proiect a fost preluat si refacut de catre actuala administratie locala, care de asemenea a anuntat cu surle si trambite in presa locala ca il va amenaja si care a inceput sa il amenajeze intr-un final, dar fara a avea autorizatie de construire si astfel a trebuit sa opreasca lucrarile.

Dar, avand in vedere cum arata terenul pe care trebuia sa se amenajeze Parcul Fagaras inca din aprilie 2014, atunci cand unul dintre viceprimarii de la acea vreme "se tragea in poze" pentru a da bine in presa locala (foto mai jos) si cum arata acum (foto mai sus, fotografie facuta aseara), inclin sa cred ca voi avea totusi sansa sa asist la inaugurarea Parcului Fagaras, parc la care tine foarte mult, la fel cum tin la tot ce este verde si albastru in orasul meu, la aceasta retea verde-albastra a Bacaului, asa cum frumos spune domnul profesor Serban Lucian, retea pe care ar trebui sa o valorificam la maximum si sa o punem intr-adevar in valoare.


Parcul Fagaras
Foto: Ziarul de Bacau

Inchei pentru moment aici al 9-lea articol scris despre Parcul Fagaras, cu speranta ca acest parc va fi in sfarsit amenajat si ca al 10-lea articol scris pe aceasta tema va fi despre inaugurarea acestuia. Speranta moare ultima! Hai cu amenajarea Parcului Fagaras! Hai Bacaul!

UPDATE 31 iulie 2019 
Am sunat azi la SSPM Bacau si mi-au spus, va rog sa nu radeti prea mult, ca la ultima convorbire telefonica mi-au transmis gresit, autorizatia de construire pentru amenajarea Parcului Fagaras nu a fost obtinuta inca, ci doar s-a depus dosarul pentru obtinerea acesteia. Asta inseamna ca inceperea lucrarilor se va amana cu aproximativ 30 de zile, cel mai probabil la inceput de septembrie! Ce sa mai spun, nu mai am cuvinte! Ne chinuim de peste 5 ani sa amenajam un parc in orasul Bacau! Incredibil!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu