Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, iulie 26, 2019

Nici in mediul online nu mai exista respect!

Nici in mediul online nu mai exista respect
Foto: rolls-crescent.manchester.sch.uk

Se pare ca nici in mediul online nu mai exista respect! Sau poate ca nu a existat niciodata! Cautam acum cateva ore pe internet articole despre spatiul comercial pe care Intercora il construieste in vecinatatea Kaufland Narciselor, pentru a afla ce magazine se vor deschide in cadrul acestuia. Pana acum stiu ca in acea zona se va deschide un magazin Pepco, foarte posibil un magazin Flanco si alte doua magazine, pe care inca nu am reusit sa le aflu, dar le voi afla cu siguranta in perioada urmatoare.  

In fine, cautand pe Google dupa diverse expresii cheie, am descoperit ca site-ul zvelt.ro a preluat partial un articol de pe blog-ul meu, cu titlu si poza la pachet, fara sa mentioneze sursa. Este vorba despre articolul "Pepco Romania are in plan deschiderea a doua noi magazine in orasul Bacau!", link aici, publicat in data de 19 aprilie, care a aparut 2 zile mai tarziu si pe zvelt.ro, cu primele 3 paragrafe copiate cuvant cu cuvant, cu acelasi titlu si cu aceeasi poza, fara sa fie mentionate sursele textului si pozei.

Am contactat echipa zvelt.ro pe Facebook si le-am prezentat situatia, la care din fericire am primit un raspuns prompt, desi acesta nu statea prea bine in picioare:
"Bună ziua! Ne-am uitat acum și aveți dreptate. În perioada respectivă au fost mai mulți elevi și studenți care au desfășurat un stagiu de practică, iar informațiile nu au fost verificate în totalitate. Mulțumim pentru atenționare, articolul a fost șters de pe site."   

Si nu este prima data cand patesc acest lucru in mediul online si cu siguranta nu va fi nici ultima oara. Imi aduc aminte ca am mai gasit de cateva ori mici fragmente preluate de alte site-uri, care nu au avut demnitatea si bunul simt de a mentiona si sursa acestora, dar macar au fost mici fragmente si nu paragrafe intregi. Alte site-uri care au preluat paragrafe intregi mi-au mentionat blog-ul ca sursa, dar mi-au botezat uneori numele acestuia (ex.: constantinis.ro in loc de constantins.ro). Buna treaba, nu? J

In fine, poate ar trebui sa ma obisnuiesc cu ideea ca la noi in tara respectul a devenit o raritate! Lucru valabil si in mediul online!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu