Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, aprilie 17, 2021

Functia de abonare prin e-mail de la FeedBurner va fi dezactivata din iulie

 

FeedBurner - Google

FeedBurner va intra din luna iulie in mentenanta. Astfel, fluxurile web existente vor continua sa functioneze, iar utilizatorii existenti vor putea descarca statisticile anterioare de utilizare, precum si listele de abonati prin e-mail. De asemenea, utilizatorii vor putea sa creeze in continuare conturi noi si sa inregistreze fluxuri web noi. Cu toate acestea, unele functii existente, precum abonarile prin e-mail la fluxuri web si analize detaliate, nu vor mai fi suportate.

 

Incepand cu luna iulie, FeedBurner va trece la o infrastructura mai stabila si mai moderna. Aceasta modificare va mentine produsul in functiune pentru toti utilizatorii, dar in acelasi timp va insemna si renuntarea la majoritatea functiilor de gestionare a fluxurilor web "non-core", ce includ si abonarile prin e-mail. Este bine de stiut ca pentru majoritatea utilizatorilor nu este necesara nicio actiune, pentru ca toate fluxurile web existente vor continua sa functioneze, ba chiar mai mult decat atat, se vor putea crea conturi si fluxuri web noi.    

 

In schimb, utilizatorii care folosesc widgetul "FollowByEmail" pe platforma Blogger, vor trebui sa il stearga de pe bloguri si eventual sa il inlocuiasca cu un alt serviciu de abonare prin e-mail la fluxuri web, acolo unde vor putea importa listele de abonati din FeedBurner, dupa o descarcare anterioara a acestora. De mentionat faptul ca aceste liste de abonati vor fi disponibile pentru descarcare si dupa tranzitia din luna iulie, fiecare blogger avand timp suficient sa isi puna la punct noul serviciu de abonare prin e-mail.

 

Despre FeedBurner

FeedBurner este un serviciu de gestionare a fluxurilor web (web feed), care ofera fluxuri RSS (RSS feeds) personalizate si instrumente de gestionare pentru bloggeri, podcasteri si alti editori de continut web. Acest serviciu a fost lansat in anul 2004, de catre 4 fosti consultanti la Andersen Consulting (actualmente Accenture), pentru ca in anul 2007 sa fie achizitionat de Google (zvonurile spun ca a fost vorba de o tranzactie de 100 de milioane de dolari).

 

Surse articol: FeedBurner si Wikipedia  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu