Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, octombrie 28, 2017

In "Tara lui Gufi"!

Tara lui Gufi
Foto: Teatrul Bacovia
Maine are loc deschiderea stagiunii aniversare 2017-2018 a Teatrului Municipal Bacovia, o stagiune cu totul speciala, pentru ca in 2018, Teatrul Bacovia va implini nu mai putin de 70 de ani de existenta. Iar deschiderea noii stagiuni nu putea fi marcata decat printr-o premiera, premiera ce se anunta un adevarat eveniment teatral. Astfel, duminica, 29 octombrie 2017, publicul bacauan este asteptat in "Tara lui Gufi"!

Spectacolul "Tara lui Gufi" este o adaptare dupa textul cu acelasi nume, publicat in anul 1991 de celebrul dramaturg roman stabilit la Paris, Matei Visniec si pus in scena de regizorul Tapaszto Erno, un alt nume important al scenei internationale de teatru, cunoscut publicului bacauan din cadrul festivalului international al recitalurilor dramatice. 

”Am considerat intotdeauna ca Teatrul Municipal ”Bacovia” trebuie sa beneficieze intr-un fel de pe urma acestui festival al Bacaului si am considerat foarte oportun ca Erno sa vina sa monteze in acest teatru pe care de-a lungul anilor l-a frecventat in calitate de concurent, in calitate de invitat, cu spectacolele pe care le-a adus si acum ne bucuram cu totii ca e alaturi de noi si ca a agreat ideea de a monta «Tara lui Gufi»”, a declarat Eliza Noemi Judeu, director al Teatrului Municipal Bacovia. (sursa: FaraFiltru.net)

Piesa de teatru "Tara lui Gufi" va reprezinta de fapt o dubla premiera, pentru ca va avea o dubla distributie. Primul spectacol va fi programat la ora 17.00, iar cel de-al doilea va fi jucat incepand cu ora 20.00. Mai mult decat atat, duminica vor debuta pe scena Teatrului Municipal Bacovia in aceasta dubla premiera trei noi actori ai Sectiei Drama: Andreea Darie, Monodora Broscoi (originara din Bacau) si Eduard Burghelea. 

Tara lui Gufi
adaptare dupa Matei Visniec

Distributie:
Iola – ANDREEA DARIE
Robderoua – ANA ADELAIDA PERJOIU
Gufi – EDUARD BURGHELEA/BOGDAN MATEI
Zeno – ELIZA NOEMI JUDEU
Bubi – FLORINA GAZDARU
Martafita – CORINA GORANDA
Tontonel – MINODORA BROSCOI
Garneata – DANIELA VRANCEANU
Firfirica  – ANCA BUCSA
Lulu – FIRUTA APETREI
Macabril – MARLENE DUDUMAN
Stajer – ALINA SIMIONESCU
Curtean – NINA IONESCU

Regia: TAPASZTO ERNO
Asistent de regie: ALEXANDRA GATLAN
Dramaturg: LAJOS NOTAROS
Coregraf: FARKAS TAMAS
Scenografie: TAPASZTO ERNO
Costume: PAPPJANO
Light Design: IOAN HORGA
Muzica: MIHAI BALAN

„Orbii sunt cei mai fericiti dintre oameni. Nu-si bat capul cu nimic, nu au de umblat, nu au de alergat, nu au de intrebat… La ce bun sa vada? Vazul aduce numai necazuri. Azi vezi una, maine alta… Dupa ce vezi incepi sa fugi dupa ceea ce vezi… Si fugi si fugi… Nu te mai saturi alergand…
Toata viata fugi dupa lucrurile vazute si niciodata nu le atingi cu adevarat. Nu exista om mai fericit decat cel ce nu are nimic de dorit!”
Tara lui Gufi

Nu imi ramane decat sa va invit si pe voi duminica la teatru si sa ne bucuram impreuna in "Tara lui Gufi"! Poate cu aceasta ocazie o sa realizam o data in plus importanta teatrului in vietile noastre, pe care trebuie sa il mentinem in viata. Din nou, Eliza Noemi Judeu, director al Teatrului Municipal Bacovia:

”Oamenii nu au puterea sa creada ca teatrul este cea mai sublima forma de educatie. Cand o sa se inteleaga asta probabil ca teatrul va pieri” (sursa: FaraFiltru.net)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu