Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, martie 27, 2013

Dormi linistit, FRF vegheaza asupra fotbalului romanesc!

Tricolorul
Iata ca a trecut si “meciul cel mare”, cel in care mai marii conducatori ai fotbalului romanesc isi puneau atat de multe sperante (nu si noi suporterii) si credeau cu desavarsire ca putem pleca din Amsterdam neinvinsi. Binenteles ca acei putini romani care au crezut in sansa nationalei Romaniei de a scoate cel putin un egal in Olanda s-au inselat amarnic si acest lucru mai ales pentru ca, antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, si-a pus din nou prea mult speranta in 2-3 jucatori, cu o incapatinare exagerata, la fel cum a facut-o si in meciul din Ungaria, care fie nu au fost in forma, fie nu au fost pregatiti pentru a juca intr-un meci de asa mare importanta.

Iar daca in meciul din Ungaria a gresit folosindu-i in primul 11 pe B. Stancu, Grozav, Goian si Radu Stefan, aseara antrenorul nationalei a gresit mergand pe mana lui Tanase, B. Stancu si Grozav, care au tras din nou echipa in jos, punandu-ne in situatia nefericita de a nu putea juca la capacitate maxima. E incredibil cum un antrenor valoros de talia lui Victor Piturca poate persista atat de mult in prostie. Nici acum nu imi vine sa cred de ce nu i-a convocat la lot pe Latovlevici si pe Ripa, care impreuna cu Chipciu si respectiv Torje sau Adi Popa, ar fi creat superioritate pe flancuri, putand aduce astfel ocazii importante in tabara noastra.

O asezare fireasca in aceste 2 meciuri ar fi fost, fara doar si poate: Tatarusanu – Ripa, Gardos, Chiriches, Latovlevici (Rat) – Pinitili, Bourceanu – Torje (Adi Popa), Mutu, Chipciu – Rusescu, care colaborata cu o tactica adecvata pentru fiecare meci in parte, ne-ar fi putut aduce din aceasta dubla cel putin 3 puncte, pentru ca Ungaria era cu siguranta o echipa de batut.

Ma intrebam luni daca mai poate juca si nationala Romaniei fotbal? Binenteles ca poate, dar va putea doar in momentul in care vom aseza in teren cel mai bun si cel mai in forma 11, cand vom gandi si vom aplica foarte bine tactica pentru fiecare adversar in parte si mai ales cand vom avea atitudinea necesara in aceste jocuri cu miza atat de mare.

Pana atunci, ne vom pierde in continuare in mediocritate iar antrenorul echipei nationale impreuna cu conducerea Federatiei Romane de Fotbal vor incerca sa ne convinga in continuare ca suntem pe drumul cel bun si ca echipa Romaniei creste de la meci la meci, prezenta la Campionatul European din 2016 fiind asigurata din fasa!

Ce stupid! Sa vedem cu ce ne vor mai surprinde in declaratii si dupa dubla cu Ungaria si Turcia de pe teren propriu! Pentru ca vom avea cu siguranta in toamna 2 meciuri enorm de grele, chiar infernale, pentru care nu suntem pregatiti sub nicio forma si care pot insemna un dezastru si mai mare decat cel ce a rezultat din dubla cu Ungaria si Olanda din deplasare.

Dormi linistit, FRF vegheaza asupra fotbalului romanesc!

2 comentarii:

  1. Înaintea meciului cu Olanda am spus că pierdem cu 3-0. Am fost optimist, după cum se vede!
    E adevărat că după război mulţi viteji se arată, dar dinaintea ambelor meciuri Piţurcă a fost criticat pentru neconvocarea lui Latovlevici şi a lui Săpunaru sau a altui fundaş dreapta de meserie. S-a amintit şi de alţi jucători care ar fi trebuit convocaţi. Marius Nicolae, în condiţiile în care nu poate juca Marica, e o soluţie. Îl chemi pe Cheşeru ca să-l ţii pe bancă 180 de minute, preferându-l pe Stancu, de exemplu?
    Da, suntem prea mulţi selecţioneri, dar Piţurcă face greşeli mari şi s-a certat cu destui jucători. Trebuie schimbat. Nu-i posibil să-l întrebi pe jucător, chiar înainte să-l introduci în teren, pe ce post vrea să joace. N-am mai auzit aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai fost optimist! :)
      Eu nu sunt in general un critic al antrenorilor de fotbal, dar cand observ ca cineva persista in prostie si mai si ironizeaza o tara intreaga, nu ma pot abtine!
      Nu pot sa inteleg usurinta cu care face el experimente la nationala in meciuri oficiale si mai ales in ce meciuri oficiale!
      Si-a ales un sistem de joc, 4-2-3-1, pai sa mearga cu el, dar cu jucatori care joace pe acelasi post si la echipa de club! Nu sa joace cu fundas central pe stanga etc!
      Eu mi-as face un top 3 pentru fiecare post in fiecare saptamana, in functie de valoare, forma si experienta si as face convocarile pe masura! Dar el ce face, face selectiile in functie de interese, asa cum se fac aproape toate lucrurile in Romania!
      Si asa nu mai sunt foarte multi jucatori valorosi in Romania si nu prea ai ce mai selecta, mai facem si selectiile in functie de interese? Penibil!

      Ștergere