Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, martie 25, 2013

Mai poate juca si nationala Romaniei fotbal?

Nationala de fotbal a Romaniei
Nationala Romaniei incearca maine seara impotriva Olandei imposibilul! Si culmea, imposibilul nu reprezinta in conditiile actuale o victorie, pentru ca, trebuie sa fim constienti ca aceasta ar insemna mai degraba o utopie, ci incearca un egal chinuit, precum cel obtinut in minutele de prelungiri in Ungaria!

Numai ca de data aceasta, mare atentie, datele problemei sunt complet diferite! Olanda nu mai este Ungaria, echipa slaba pe care ar fi trebuit sa o invingem la scor la sfarsitul saptamanii trecute daca am fi avut in teren cel mai bun 11 posibil la momentul respectiv si am fi avut bineinteles si determinare in joc, determinare care ne lipseste de multa vreme la nivel de prima reprezentativa! Olanda este o echipa foarte periculoasa chiar si atunci cand nu este in forma maxima sau cand nu forteaza victoria!

Dar asa ne trebuie, pentru ca ne-am obisnuit sa ne punem piedici de unii singuri. Si de fiecare data se intampla la fel, este deja un cliseu! Nu luam in serios multe jocuri din grupele de calificare pentru campionatele mondiale si europene si le abordam cu tot felul de improvizatii si incercari, care mai de care mai ciudate, chiar hilare pe alocuri, ce ne duc in situatia jenanta de a juca practic cu 8-9 jucatori pe teren in loc de 11, pentru ca cel putin 2 fac pura figuratie in iarba.

Iar acei 8-9 jucatori de care aminteam mai sus, care raman in ecuatia jocului, fie nu au determinarea necesara pentru importanta unui astfel de meci international, fie sunt asezati gresit in teren, pe posturi pe care nu evolueaza de regula la echipele lor de club sau chiar sunt incalciti intr-o tactica bizara, numai si numai de antrenor inteleasa.

Bine bine, dar ce facem marti seara cu Olanda? Mai poate juca si nationala Romaniei fotbal?
Eu unul sunt convins ca nationala poate mult mai mult decat o arata acum pe teren. Si chiar daca nu mai avem multitudinea de jucatori de valoare pe care ii aveam odata, din care sa facem selectia la prima reprezentativa, avem totusi un grup de fotbalisti tineri, foarte talentati, de perspectiva, din care putem creiona un 11 destul de puternic.

Iar dovada cea mai buna care vine sa intareasca afirmatia de mai sus sta in lotul Stelei, care a reusit timp de 150 de minute din 180, pe parcursul dublei cu Chelsea din Europa League, sa se bata de la egal la egal cu detinatoarea Champions League, pe alocuri chiar sa o si domine. Dar a reusit acest lucru pentru ca a avut determinare in joc, a facut un pressing asupru, a jucat in viteza cu pase dintr-o atingere, maximum doua si a pus mereu presiune pe adversar, fortandu-l sa greseasca in dese randuri.

Or la echipa nationala ce vedem de obicei? Vedem un stil de joc foarte lent, mult prea lent fata de ce se joaca la momentul actual in fotbalul profesionist din Europa, pe care orice echipa adversa il poate dejuca cu usurinta, fara sa depuna prea mult efort.

Sper si imi doresc ca maine seara, echipa nationala sa ne arate ca nu a uitat inca sa joace fotbal, sa prezinte pe teren cel mai bun 11 posibil, sa practice un fotbal in viteza, un fotbal de calitate, sa aiba acea vointa in joc, atat de necesara in fotbalul modern, din primul pana in ultimul minut si de ce nu, sa obtina si un rezultat pozitiv!    

Hai Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu