Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, septembrie 21, 2013

Vino sa curatam impreuna “Delta Bucurestiului”!

Schimbam lumea impreuna
8 zile au mai rămas până la ziua cea mare, ziua "Let's Do It, Romania!" 2013, ziua curățeniei naționale, ziua în care românii își reunesc forțele pentru o țară mai frumoasă!

Astazi, 21 septembrie, așteptăm bucureștenii la antrenament! Începând cu ora 09:00, împreună cu Asociația “Salvați Dunărea și Delta”, Ecopolis, Jandarmeria Română și Primăria Sectorului 4, vă invităm să curățăm împreună zona lacului Văcărești!

Accesul voluntarilor și distribuirea kit-ului de ecologizare se va face prin două puncte:
- la intrarea în zona Lacului Văcărești, dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan
- la intrarea dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper: complex rezidențial Jupiter).

Ne dorim să transformăm lacul Văcărești într-o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală. De asemenea, lacul poate deveni un loc de cercetare a faunei si florei locale.

Următorul pas al campaniei este să susținem petiția de transformare a lacului în deltă urbană. Anterior, Primăria Sectorului 4 și-a asumat angajamentul de a asigura gestionarea ecologică și socială a spațiului până la declararea zonei Parc Natural.

Te așteptăm, așadar, azi, 21 septembrie, cu energie și voie bună la purtător! Și nu uita: pe 28 septembrie facem curățenie în toată țara! Într-o singură zi! J

Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat în ultimii ani un ecosistem natural surprinzător de bogat. Delta Văcărești are 190 de hectare pe care se întind canale, lacuri în miniatură, dar și vegetație specifică zonelor umede. Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în acest loc.

Sursa: Let's Do It, Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu