Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, decembrie 13, 2013

Tehnologia de ultima generatie ne-a invadat pur si simplu

Dezvoltare website
Foto: www.up2date-software.ro
Ne place sau nu ne place, tehnologia de ultima generatie ne-a invadat pur si simplu in ultimii ani si a pus atat de bine stapanire pe noi incat se pare ca am devenit din ce in ce mai dependenti de aceasta. Ca este bine, ca este rau, discutia este foarte lunga, existand in randul nostru atat de multe pareri pro si contra, incat la un moment dat se bat chiar cap in cap si ne deruteaza foarte mult propria opinie, neputand avea un raspuns concret la un moment dat in acest sens.

Trecand peste aceasta dilema, daca este bine sau daca este rau, cred ca ar trebui sa fim foarte atenti la ce se intampla pe langa noi si ma refer aici la tot ce se intampla din punct de vedere al tehnologiei, pentru a putea sa tinem pasul cu aceasta, cu alte cuvinte sa fim cu update-urile la zi, pentru ca altfel riscam sa fim marginalizati de o societate care se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnica moderna.

Si pentru ca tot veni vorba despre tehnica moderna, stateam zilele trecute si ma gandeam la perioada in care a aparut internetul in Romania, cand mergeam la un internet cafe din apropiere de casa si descopeream primele site-uri de la noi. Site-urile erau pe atunci relativ simple, create destul de usor si nu se mergea atat de mult pe optimizari, retele de socializare si pr-uri. Acum daca ai un site si nu este optimizat, nu este integrat cu retelele de socializare sau nu are pr, nu are nici cea mai mica sansa de reusita in online.  

Sa nu mai vorbesc despre magazinele online, care s-au inmultit atat de mult in ultimii ani si au inceput sa se “bata” atat de mult in preturi, disponibilitati si publicitate, incat nici nu mai stii de unde sa cumperi. Ca sa nu mai spun de campaniile acestora, cu oferte de genul “Black Friday”, care inca genereaza cumparaturi gigantice in randul romanilor, care sunt obsedati efectiv de cuvintele oferta, reducere, discount, ieftin, gratuit, gratis etc.

Iar mai nou, din ce in ce mai multe brand-uri si companii recurg la crearea de aplicatii pentru smartphone-uri, functionale atat pe acestea cat si pe tablete, care au un impact din ce in ce mai mare in randurile romanilor, care sunt foarte receptivi si dispusi sa faca eforturi financiare mari pentru a putea achizitiona dispozitivele necesare pentru rularea acestora.

Da, lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultimii ani si au evoluat atat de mult incat au aparut si foarte multe firme specializate pe dezvoltarea de website-uri, magazine online, aplicatii pentru smartphone si multe alte solutii IT. Una dintre acestea este UP2DATE – SOFTWARE, ce are si un site propriu de prezentare, www.up2date-software.ro, ce vine in intampinare noastra cu tot ce inseamna solutii web.

Ce sa mai spun, sunt curios sa vad ce se va mai intampla si in urmatorii 10 ani! Probabil vom avea cu totii un dispozitiv la purtator, mai ceva ca in Star Treck, cu care vom efectua toate operatiile de IT si nu numai! Vom trai si vom vedea! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu