Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, februarie 15, 2014

Casa, cel mai important lucru pentru existenta familiei

Casa de lemn EcoKit Buget MINI
Foto: www.case-de-lemn.com
Nu am sa inteleg niciodata de ce conducatorii statului roman de dupa '89 nu mai incurajeaza familiile proaspat casatorite. Si cand folosesc termenul "incurajeaza" ma refer la posibilitatea de a le oferi familiilor recent formate, la un pret de bun simt, o casa sau un apartament cu 2 camere, care sa totalizeze 50 de metri patrati, pentru ca sunt arhisuficienti pentru o familie normala, cu unul sau doi copii, pe care familiile sa le poata achizitiona in 10-20 de ani sau macar in 20-30 de ani, prin intermediul unor rate normale si nu a unor rate SF-iste, dictate de niste banci din ce in ce mai avide de bani, gata oricand sa falimenteze familiile tinere si sa le ia casele.

Si nu exagerez cu nimic cand fac aceste afirmatii, pentru ca pana la urma, familiile bine inchegate stau la baza unei societati solide, prospere, societate care sa si produca, nu numai sa consume, pentru ca, daca familiile produc si statul produce si mai ales conducatorii acestuia profita din plin de pe urma acestui lucru, pentru ca nu mai este niciun secret faptul ca tinem in spate prea multi politicieni si grupuri de oameni aflati in spatele acestora, politicieni care nu fac mai nimic pentru noi, oamenii simpli.

Si nu ma astept acum sa vina conducerea statului roman sa ne ofere gratuit case, dar ma astept sa ia o data pentru totdeauna o masura din doua posibile. Ori sa creasca nivelul salariilor si sa ne permitem sa ne luam o casa fara sa mai fie nevoie sa "cersim" de la ei diverse beneficii pentru a face o astfel de achizitie, foarte importanta de altfel, chiar cea mai importanta, ori sa ne ofere conditii optime pentru a ne putea permite sa cumparam o casa in rate, in niste conditii decente, fara a face "foamea" timp de 20-30 de ani.

Pentru ca pana la urma, de asta are cel mai mult nevoie o familie, de o casa, de un acoperis sigur deasupra capului. Dar, pe ai nostri conducatori de dupa '89, nu ii prea intereseaza subiectul, daca ei o duc bine (tot de pe urma muncii noastre binenteles), ce mai conteaza familia obisnuita din Romania. Jenant! Ce sa mai spun de interventia presedintelui Romaniei de acum cate luni de zile, cand ne cerea sa fim mai "nationalisti" si sa facem mai multi copii! Incredibil! Imi venea sa arunc televizorul pe fereastra, dar era pacat de televizor, asa ca am renuntat! Deci, presedintele Romaniei ne cere sa facem cat mai multi copii, in timp ce problema cea mai mare a tinerilor, cu locuintele, nu este rezolvata. Buna treaba!

Dar sa revenim la case, pentru ca oricum problema acestora nu va fi rezolvata prea curand, ca sa nu spun niciodata. Am gasit pe internet un site cu case de lemn,  www.case-de-lemn.com mai exact, in spatele caruia se afla o firma specializata in fabricarea caselor pe structura de lemn, EcoKit. Si am gasit pe acest site niste case superbe, de la varianta de buget MINI de 56.25 metri patrati, pe care eu o indragesc foarte mult si pana la multe alte variante mult mai spatioase, pe unul sau doua nivele. Niste bijuterii de case, ce sa mai discutam, chiar nu mai am cuvinte. Eu unul, as fi multumit si cu varianta EcoKit Buget MINI, cea din poza de mai sus, care ar fi arhisuficienta pentru familia mea.

Voi ce casa v-ati dori de la EcoKit?

Un comentariu: