Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, iunie 30, 2015

Tipete si urlete...

Tipete si urlete...
Foto: Mihaellas.ro
Articolul de astazi pleaca de la o imagine deosebita, aparent simpla, dar foarte expresiva. Aceasta a fost gasita de sotia mea draga pe Google Images, la o simpla cautare a cuvantului tipete, in incercarea de a alege o poza cat mai potrivita pentru ultimul articol scris pe Mihaellas.ro, respectiv "Comunicarea - un proces normal sau transmis prin tipete?!", un articol deosebit de asemenea, al carui subiect a plecat de la discutie obisnuita de acasa, de dupa "serviciile noastre dragi", in care eram amandoi exasperati de modul in care se comunica in Romania zilelor noastre.

Si, din pacate, in Romania anului 2015, comunicarea normala a fost inlocuita in cele mai multe cazuri de catre comunicarea prin tipete si urlete, tipete si urlete care isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta, atat la serviciu sau mai bine spus cu precadere la serviciu, cat si in toate locurile in care ne petrecem timpul, mai putin acasa, cel putin in cazul meu, acolo unde, din fericire pentru mine si pentru familia mea, comunicarea este mai mult decat normala, facandu-ne de multe ori sa credem ca undeva s-a facut o greseala atunci cand am fost "repartizati" in acest secol sau in acest colt de tara.

Pe oriunde merg, toata lumea tipa, toata lumea urla, agitandu-se inutil, ca "drujba la ciot" cum mie imi place sa spun, expresie preluata de la un coleg de al meu, care din fericire este si el pe aceeasi lungime de unda cu mine, cu care imi mai impartasesc gandurile in robotismul de zi cu zi de la serviciu, acolo unde avem parte in ultimul timp numai de clienti din ce in ce mai dificili, care nu numai ca nu stiu sa se comporte intr-o institutie publica sau privata, ci au un comportament mai degraba desprins dintr-o jungla autentica.

Eu unul chiar nu o sa inteleg vreodata comportamentul acestor romani, din pacate in majoritate in ultimul timp, care nu stiu decat sa tipe, sa urle si sa se agite inutil si care cred ca acest tip de comportament ii ajuta sa isi rezolve problemele, mai bine si mai repede. Din punctul meu de vedere este un comportament total gresit, ce provine dintr-o mentalitate gresita, pur romaneasca, ce nu ajuta pe nimeni, nici macar pentru moment. Din contra, acest tip de comportament face de multe ori ca lucrurile sa se inrautateasca decat sa le rezolve. 

Mai mult decat atat, ca o completare la ce am scris pana acum, pe site-ul Fundatia-Wings.ro, ce publica la randul acestuia imaginea de mai sus, am gasit un link catre un articol de pe site-ul "Ce se intampla doctore?", un articol foarte interesant, in care specialistii sustin ca cei care prefera sa isi rezolve problemele tipand, se pot ingrasa: "Veste rea pentru cei care prefera sa isi rezolve problemele tipand. Dacă va enervati excesiv, creste nivelul cortizolului, principalul hormon de stres. Urmarea e catastrofala pentru silueta." Buna treaba, nu? J Tot sa mai tipi! J

Da, ce sa mai spun, sunt multe de scris si despre tipetele si urletele din Romania, dar ma opresc pe moment aici, cu speranta ca in viitorul mai mult sau mai putin indepartat, decibelii emisi de catre "romanii urlatori" se vor mai micsora! Doar speranta moare ultima! Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu