Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, iunie 12, 2015

Toata Romania vorbeste la telefon!

Toata Romania vorbeste la telefon!
Foto: Mobilissimo.ro
Titlul "Toata Romania vorbeste la telefon!" nu cred ca mai surprinde azi pe nimeni, precum probabil nu a surprins pe nimeni nici titlul "Toata Romania e pe Facebook!", articol pe care l-am publicat acum ceva timp pe blog-ul meu personal. Pentru ca in anul de gratie 2015 fiecare adult are cel putin un telefon mobil prin buzunare. Pana si copiii care au ajuns la stadiul in care pot sa iasa singuri afara, fara supravegere din partea parintilor sau a bunicilor, au cate un telefon prin rucsacelul lor de joaca.

Dar ce ma surprinde mai mult pe mine, daca ma mai poate surprinde ceva in ziua de azi J, nu este numai ca "toata Romania vorbeste la telefon", ci si modalitatea in care o face. Si este incredibil sa mai vad in anul 2015 romani care se dau mare ca vorbesc la telefon, de multe ori cu o exagerare desprinsa parca din cele mai proaste filme de comedie. Si ii vad peste tot, pe strazi, pe trotuare, pe terase, prin autobuze, prin supermarket-uri, prin mall-uri, prin parcuri (putine cate au mai ramas), prin toate institutiile publice si private etc.

Si ultima data cand am fost intr-un supermarket, ca de obicei, pentru cumparaturi uzuale de om obisnuit, un tip vorbea atat de tare la telefon incat il auzeau toti oamenii din acel raion, care se uitau la el ca la televizor. Si vorbea romanul vrute si nevrute, din doua cuvinte spunea trei prostii, injura de mama focului si gesticula atat de tare de parca era un presedinte de stat din timpul comunismului, nu o persoana obisnuita, asa cum arata la prima vedere. In plus, ca o cireasa pe tort, facea toate aceste lucruri de parca era singurul roman din tara noastra care detinea un telefon mobil.

Acum sa nu ma intelegeti gresit, i-am inteles intr-o oarecare masura pe romani, pe la jumatatea anilor '90, atunci cand a aparut pentru prima data telefonia mobila in Romania. Cine avea la inceputuri un telefon mobil se credea mare si tare. Chiar multi dintre acestia se faceau de multe ori ca vorbesc la telefon numai sa dea mare in fata altora. Dar sa te mai dai mare in anul 2015 ca detii un telefon mobil si ca vorbesti la telefon mi se pare o mare idiotenie. Mai ales acum cand toate companiile de telefonie mobila ofera telefoane si minute gratuite, "fara numar" chiar.

Ce sa mai vorbim de faptul ca traversam o perioada de plina evolutie tehnologica, cu telefoane mobile de toate felurile, mai mici sau mai mari, cu butoane sau cu touchscreen, cu unul sau cu doua SIM-uri, cu una sau cu doua camere web, cu mai putine sau cu mai multe functii etc., telefoane mobile de ultima generatie, ce sunt purtate pana si de copiii obisnuiti care se joaca in fata blocului. Si am vazut cu ochii mei la acestia pana si iPhone-uri, pe care le butonau fara nicio problema, ca si cum era ceva firesc sa aiba un astfel de telefon.

Iar tu, adult, inca te mai dai mare in anul 2015 ca vorbesti la telefon? Incredibil! Dar asta e, stim bine in ce tara traim, stim bine ca la noi "fudulia si prostia" sunt la ele acasa, chiar daca de multe ori ne costa foarte mult aceste mentalitati si comportamente, pe toti nu numai pe unul sau pe altul, pentru ca o tara este analizata per ansamblu si nu individual! In fine, mergem mai departe, cum altfel? Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu