Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, iunie 18, 2015

Din ciclul "cum ne complicam noi viata inutil"!

O camera simpla
Foto: Netflash.ro
In fiecare an, odata cu venirea oficiala a verii, anotimpul meu preferat de altfel, dar si al multora dintre voi, gandurile mele se indreapta spre concediu. Si e normal sa fie asa atat timp cat un an de zile muncim ca niste roboti sau mai rau, pentru ca si robotii mai intra in reparatii la anumite intervale de timp sau mai sunt alimentati din cand in cand la reteaua de 220V pentru reincarcarea bateriilor din dotare, fiind mereu conectati la problemele de zi cu zi, care parca nu se mai termina.

Si de fiecare data cand reusesc sa evadez pentru putine zile din peisajul destul de gri al vietii cotidiene, pentru ca mai multe zile libere nu iti poti permite in ziua de azi, nici financiar (vorba lui Puya: "dar de unde bani, de unde bani...!"), nici din cauza serviciilor grele pe care le avem (cine sa iti dea tot concediul vara, cand tu trebuie sa "produci bani" pentru firma privata sau institutia publica pentru care lucrezi ca un "hamal"), ajung mereu la aceeasi concluzie simpla, mai mult decat adevarata: ne complicam viata inutil!

Iar aceasta concluzie o trag de fiecare data cand ma cazez la o pensiune sau la un hotel, atunci cand locuiesc pentru cateva zile in aceste locuri foarte simplu amenajate, fara prea multe complicatii. O camera simpla, cu un pat, doua noptiere, o masa cu scaune, un televizor, un dulap pentru haine si un cuier, o baie cu un dus, un WC si o chiuveta, o bucatarie cu o masa cu scaune, un aragaz, un frigider, o chiuveta cu masca si un dulap pentru vesela. La acestea se mai adauga cateva accesorii uzuale, necesare pentru a putea locui in conditii decente.

De la aceste locuinte temporale, foarte simplu si eficient organizate si pana la locuintele in care stam noi cu chirie (ce familie obisnuita isi mai poate permite o casa proprie in ziua de azi?) sau pana la locuintele noastre proprii (in cel mai fericit caz, atunci cand avem vreo "matusa Tamara" prin familie), lucrurile se complica foarte mult si chiar inutil. Si noi, oamenii, suntem cei care le complicam atat de mult. Ne aglomeram locuintele pana la refuz cu foarte multe lucruri inutile sau lucruri pe care le utilizam foarte rar, pe ideea "sa ai de toate in casa", idee pe care eu unul nu o impartasesc.

Si apoi ne plangem ca nu mai terminam curatenia prin casa si ca toate sunt imprastiate, creand un haos in care este si greu si obositor de locuit. Pai e normal ca atat timp cat ai multe lucruri prin casa, sa ai si multe lucruri de intretinut, de spalat, de curatat, de maturat, de asezat etc. Toate aceste lucruri pentru ce? Doar ca sa le ai prin casa si sa ai casa plina? Ha ha ha! J Ca sa ai toata ziua de “smotruit” prin casa, in loc sa bei o cafea in liniste, sa iesi in oras sa te plimbi prin parc, sa te duci la un film si cate si mai cate si mai cate lucruri frumoase, care conteaza cu adevarat in viata unui om.

Si asa viata este foarte scurta, mult prea scurta, presarata cu multe probleme, probleme ce deriva mai ales datorita faptului ca traim intr-o tara in care nivelul de trai este unul slab spre foarte slab. Ne mai complicam si noi viata inutil? Chiar nu are rost, cel putin asa gandesc eu. Eu militez pentru o simplificare la maximum a vietii, care ne poate ajuta sa o simtim mult mai bine, pentru a ne putea bucura de fiecare zi pe care o primim in dar de la Dumnezeu, asa cum este ea, mai buna sau mai rea.

La final va adresez o singura intrebare. Cum vi se pare poza din articol? Pe mine ma linisteste enorm. Tot sa traiesti intr-o astfel de camera! Sa fiti iubiti si sa va bucurati la maximum de fiecare zi pe care o aveti de trait! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu