Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, iunie 06, 2015

Visez la un nou inceput!

Dreaming
Foto: GaryBachWith.net
De fiecare data cand se aduna prea multe probleme in vietile noastre, atunci cand "paharul vietii" se umple pana la refuz cu necazuri si risca sa dea afara in orice moment, ne gandim la un nou inceput! Ne gandim sa facem un efort urias, sa muncim mai mult ca de obicei pentru a ne rezolva toate problemele, dupa care o sa o luam de la capat, de data aceasta fara a mai repeta greselile din trecut. Cel putin asa simt eu de fiecare data cand ma lovesc de prea multe probleme! 

Iar in ultimele 3 luni de zile s-au adunat prea multe, parca mult prea multe decat ar fi normal pentru un om obisnuit ca mine si mare parte din aceste probleme s-au adunat si din cauza mea si nu imi este rusine sa imi recunosc propriile greseli, din care sper sa invat de data aceasta, o data pentru totdeauna, pentru ca inca mai am momente in viata cand nu dau dovada de pragmatism, asa cum ar trebui sa fac in zilele noastre si ma implic inutil in niste lucruri care nu depind numai de mine, in incercarea de a ajuta.

Si nu e nimic anormal sa ajuti, din contra, e ceva absolut firesc, numai ca traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot, intr-o jungla, in care lupta pentru supravietuire arunca toate principiile de viata la cosul de gunoi si in momentul in care incerci sa faci un bine si nu depinde in totalitate de tine, stand mereu la mana altor persoane, care nu sunt ca tine, risti sa te arzi grav, asa cum am patit eu recent. Am intrat intr-o situatie foarte delicata, asupra careia nu vreau sa insist acum, din care ma chinui din toate puterile sa ies.

Si voi iesi intr-un fel sau altul din acesta situatie, chiar daca sunt constient ca am toate sansele sa ies destul de sifonat din aceasta. Dar nu mai conteaza cat de sifonat voi iesi, ci sa rezolv aceasta problema, in mijlocul careia m-am gasit deodata, chiar daca nu eu m-am oferit sa ajut, ci am fost rugat sau mai bine spus fortat de imprejurari sa ajut. Dar asta e de acum, timpul nu il mai pot da inapoi pentru a indrepta "greseala" facuta. Ceea ce pot face este sa incerc sa gasesc solutiile cele mai bune pentru rezolvarea acestei probleme.

Dar e incredibil la ce se poate ajunge de la un lucru simplu, in care esti fortat sa intri pentru a nu supara pe cei apropiati, lucru care nu depinde de tine in totalitate, ci mai ales de oamenii cu care lucrezi pentru rezolva problema cu pricina. De aceea pe viitor, dupa ce lucrurile se vor aseza binenteles, cu riscul de a supara pe cei din jurul meu, nu ma voi mai lasa implicat in lucruri care nu depind in totalitate de mine si nici in lucruri care depind numai de mine, dar care implica bani foarte multi.

Si uite asa de 3 luni sunt stresat la maximum, dorm din ce in ce mai putin noaptea, sunt mai mereu agitat, ma supar foarte repede pe oricine, nu mai am deloc liniste interioara si nu ma mai pot bucura de viata, asa cum este ea, mai buna sau mai rea si de micile bucurii ale acesteia, care conteaza cel mai mult din punctul meu de vedere. De parca nu aveam eu destule pe cap, pentru ca se aduna mereu tot felul de probleme cu fiecare zi ce trece, chiar nu mai aveam nevoie de un stres in plus si nu un stres oarecare, ci unul imens. 

In fine, visez la un nou inceput, care sper sa inceapa cat mai repede, pentru ca intentionez sa imi simplific viata cat mai mult posibil de acum inainte, la maximum chiar si sa invat sa mai spun si NU atunci cand trebuie, chiar daca voi supara pe cei din jurul meu, pentru ca pana la urma sunt doar un om obisnuit si trebuie sa accept ca am si eu limitele mele si "sa ma intind doar cat imi tine plapuma", asa cum bine spune o expresie populara.

Inchei cu versurile "K-PITAL - Visez", versuri foarte frumoase intr-o melodie pe masura acestora:
"VISEZ CA NU AM NICIUN FEL DE GRIJI
VISEZ DIN NOU CU OCHII DESCHISI
VISEZ CA NU AM NICIUN FEL DE GRIJI
VISEZ DIN NOU CU OCHII DESCHISI
VISEZ CA NU AM NICIUN FEL DE GRIJI
VISEZ DIN NOU CU OCHII DESCHISI
SI NU E DOAR UN VIS...SI NU E DOAR UN VIS..."

Da, ar fi frumos sa nu mai avem griji! Dar visam cu ochii deschisi, grijile vor veni in continuare negresit! Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu