Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, august 13, 2015

Slanic Moldova, oaza mea de liniste!

Slanic Moldova
Astazi mi-am propus sa scriu despre Slanic Moldova, un oras mic si o statiune montana mica, dar de vis, de care m-am atasat inca de la prima excursie pe care am facut-o atunci cand eram in scoala generala, la care tin foarte mult, ce reprezinta pentru mine o adevarata oaza de liniste, de care am de multe ori nevoie, mai ales intr-o lume din ce in ce mai agitata si mai nebuna!

Pentru cei care inca nu au aflat de aceasta statiune montana deosebita, Slanic Moldova, in trecut Baile Slanic si apoi Slanic, este un oras din judetul Bacau, aflat in partea de sud-vest a acestuia, la limita cu judetul Covasna, in bazinul raului Slanic, ce este un afluent al Trotusului, la poalele Muntilor Nemira, ce tin de Carpatii Orientali, la o altitudine de circa 530 m, intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi (sursa: Wikipedia).

Aflat la aproximativ 80 km de orasul Bacau, oras in care m-am nascut si locuiesc de mai bine de 33 de ani, ceea ce inseamna un drum de aproximativ o ora si jumatate cu masina, Slanic Moldova reprezinta pentru mine nu numai o oaza de liniste, dar si un loc in care ma simt foarte bine, pentru ca aici natura este la ea acasa, peisajele de munte din aceasta zona sunt foarte frumoase, aerul pe care il respir in aceasta zona este cu totul altul fata de cel din orasul Bacau si complimentele pot continua la nesfarsit.

Slanic MoldovaVa marturisesc ca ultima data am fost in Slanic Moldova nu mai tarziu de saptamana trecuta, atunci cand am avut la dispozitie o zi libera, zi pe care am vrut sa o petrec la Slanic, pentru ca acolo ma simt foarte bine si reusesc chiar sa imi mai incarc si "bateriile", baterii consumate la maximum cu rutina zilnica serviciu-casa si casa-serviciu. Si nu imi pare rau ca am facut aceasta alegere pentru ca in doar cateva ore am reusit sa fac multe lucruri frumoase si sa ma bucur din plin de niste peisaje deosebite.

Daca nu stiti inca, in Slanic Moldova se pot vizita multe locuri frumoase si interesante:
    Slanic Moldova
  • Zona Izvoarelor Minerale - o zona nu numai cu peisaje deosebite, dar mai ales cu izvoare minerale, izvoare descoperite inca din anul 1801, ce au multe proprietati benefice in tratarea afectiunilor precum tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichiului si urinare si multe altele.
  • Traseul celor "300 de scari", un traseu cu totul deosebit, care se parcurge la pas in aproximativ 3 ore, ce este o plimbare prin padurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei Izvoarelor Minerale si de-a lungul Cheilor Slanicului, ce cuprinde si cheile si cascada Slanicului, peisaje mirifice de asemenea.
  • Parcul din Slanic Moldova, un parc deosebit, o adevarata oaza de liniste, ce este presarat cu multa verdeata, multi copaci, multe banci, alei pavate, un parculet pentru copii, un ecran mare de prezentare a statiunii si WI-FI gratuit, aviz amatorilor de internet pe telefoane, tablete si laptop-uri. J
  • Partia de ski de la poalele muntilor Nemira, inaugurata in martie 2014, ce are o lungime de aproximativ 1.5 km, latimea medie de 38 m, panta medie de 17%, inaltimea punctului de plecare 720 m, inaltimea punctului de sosire 470 m, instalatie de teleski si nocturna etc.
Pe langa aceste obiective principale sunt de vizitat si alte obiective secundare, lucruri frumoase de asemenea, precum Cazinoul din Slanic, Primaria Slanic (cladirea veche), dar si multe hoteluri, vile, pensiuni si alte constructii interesante, toate in statiunea Slanic Moldova. 

Da, sunt multe de spus despre Slanic Moldova Bacau, o statiune de vis, de care m-am atasat foarte mult si pe care va invit si pe voi sa o vizitati, indiferent de cat de departe sau de aproape va aflati fata de aceasta, pentru ca merita, chiar merita! J Eu o sa revin cu siguranta curand! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu