Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, septembrie 26, 2016

Fotbalul bacauan refuza sa moara!

Pisicile Rosii
Foto: PisicileRosii.ro
Da, fotbalul bacauan refuza sa moara si foarte bine face! Si chiar daca SC Bacau nu s-a putut inscrie in Liga a 2-a din cauza situatiei financiare precare, salvarea a venit in cele din urma, dupa mari emotii, de la domnul Cristian Postolache, care a preluat echipa Bacaului intr-un moment foarte dificil si a transferat toti jucatorii Gauss-ului la SC Bacau, reusind astfel sa activeze cu aceasta din urma in Liga a 3-a, alaturi de Aerostar, o alta echipa cu traditie in Bacau!

Si fotbalul bacauan nu numai ca refuza sa moara, dar incearca si sa renasca pe alocuri, cel putin la fotbal feminin, acolo unde "Pisicile Rosii" traiesc o poveste foarte frumoasa. Echipa bacauna FC Magura 2012 Bacau a plecat de la initiativa deosebita a unui jurnalist sportiv, Catalin Cojocaru, de a crea o echipa de fotbal feminin locala, initiativa ce a fost incurajata la randul sau de alte personalitati locale precum Gheorghe Burleanu, care a fost si primul antrenor al echipei, Ionut Balan, prietenul si colegul de serviciu, care intregea cuplul reporter-cameraman si Vasile Jercalau, actualul antrenor al "Pisicilor Rosii".

Numai cand scriu de Gheorghe Burleanu si Vasile Jercalau, parca ma cuprind emotiile. Gheorghe Burleanu a fost un mijlocas de inchidere de mare valoare al Bacaului, ce a adunat nu mai putin de 353 de meciuri in prima divizie a tarii, iar Vasile Jercalau a fost un fundas dreapta foarte valoros, ce a adunat nu mai putin de 284 de meciuri pe prima scena a fotbalului romanesc, acesta fiind cel mai bun fundas dreapta pe care l-am prins eu la Bacau. Vasile Jercalau executa foarte precis loviturile de la 11 metri si rata foarte rar.

Revenind la echipa de fotbal feminin bacauana, FC Magura 2012 Bacau, constat cu bucurie ca avem in Bacau un club foarte bine organizat, din toate punctele de vedere, ce are chiar si un site pe masura (www.pisicilerosii.ro). Un club care stie ce vrea, care si-a stabilit si un plan pe termen mediu si lung, ce cuprinde printre altele si o tinta inalta, de a face in urmatorii 4 ani pasul de la echipa obisnuita de Liga 1 la o echipa fruntasa de Superliga, care sa poata juca mai apoi si in cupele europene.

Mi-ar placea mult ca exemplul FC Magura 2012 Bacau de la fotbal feminin sa fie urmat in cel mai scurt timp si la fotbal masculin de catre SC Bacau, pentru ca alaturi de Aerostar Bacau, care este deja un club bine organizat, ce isi stie limitele in conditiile financiare de care dispune, fotbalul bacauan sa renasca in intregime, macar in masura posibilitatilor unui oras slabit financiar, pentru ca de ce sa nu o recunoastem, Bacaul este la momentul de fata un oras slab din punct de vedere economic.

Imi propun si sper sa reusesc sa inving lupta cu timpul si sa merg macar la cateva meciuri ale celor 3 echipe locale in sezonul 2016-2017, mai ales ca sunt un mare iubitor al fotbalului bacauan, iar SC Bacau si Aerostar Bacau au inceput Liga a 3-a din 2 septembrie, respectiv FC Magura 2012 Bacau va incepe Liga 1 din 2 octombrie! Hai Bacaul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu