Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, noiembrie 11, 2017

Liniste, Primaria Bacau proiecteaza!

Primaria Bacau
Foto: BacaulActiv.ro
Da, ati citit bine, sa facem liniste pentru ca Primaria Bacau a renuntat la multe proiecte de investitii pe anul acesta, investitii trecute initial in bugetul pe 2017, dar la care s-a renuntat progresiv, mutandu-se banii alocati la inceput de an pentru aceste investitii in alte locuri si a trecut la proiectare, cel putin asa am citit in ultimul timp in presa locala, acolo unde, din cand in cand, Primaria Bacau mai informeaza si cetatenii orasului.

O situatie cel putin ciudata, ca sa nu spun foarte ciudata. Si nu sunt Gica Contra, sunt un simplu bacauan, dar nu mi se pare normal sa faci un buget la inceput de an, cu diverse obiective trecute la capitolul investitii, dupa care, spre sfarsit de an, sa incepi sa renunti la acestea, mutand banii alocati in alte locuri. Mai mult decat atat, tu, Primarie, nu emiti macar un comunicat de presa in care sa explici aceste lucruri bacauanilor de rand! Pai de aceea exista site-ul MunicipiulBacau.ro, un site pe care il apreciez de altfel, sa fim si noi informati!

Si pentru ca tot veni vorba de site-ul Primariei Bacau (Municipiului Bacau), inafara de cheltuielile facute zilnic de catre Primaria Bacau, de autorizatiile de construire si certificatele de urbanism emise, de cateva stiri si evenimente din oras si cateva alte informatii utile, pe site-ul orasului ar trebui sa se regaseasca si situatia tuturor proiectelor aflate in desfasurare in oras, situatia tuturor proiectelor care se pregatesc pentru oras, precum si comunicatele de presa emise periodic de catre Primaria Bacau.

Primaria Bacau a declarat ca proiecteaza! Foarte bine ca proiecteaza! Sa proiecteze! Dar in timp ce proiecteaza, Primaria Bacau mai trebuie sa faca si curat in oras, pentru ca Bacaul este un oras foarte murdar la ora actuala, sa ii traga putin la raspundere pe cei de la Soma pentru ca nu isi fac treaba corespunzator in zona pubelelor de gunoi, care sunt in continuare neingradite sau neingropate in pamant si reprezinta adevarate focare de infectii, sa verifice sistemul de iluminat din oras si din parcuri, acolo unde sunt in continuare multi stalpi nefunctionali, sa se ocupe de terminarea proiectelor aflate in desfasurare in oras, cu alte cuvinte sa se ocupe de tot ceea ce inseamna functionarea normala a unui oras!

Consider ca Primaria Bacau a ramas datoare in continuare cetatenilor bacauani! Primaria Bacau trebuie sa dea dovada de mult mai multa transparenta si sa comunice mai mult cu bacauanii, carora este datoare sa le explice situatia din oras! Or la momentul de fata, Primaria Bacau ia in continuare decizii de una singura, multe dintre acestea fiind cel putin ciudate, nu consulta bacauanii in diverse probleme ale orasului, iar deciziile luate de una singura nici macar nu le explica si cetatenilor de rand prin comunicate de presa periodice!

Sunt multe de spus despre acest subiect, dar ma opresc pentru moment aici. Oricum, sunt foarte dezamagit de ce se intampla in orasul Bacau! Si sunt in primul rand dezamagit de conducerea orasului Bacau, care a promis multe in campanie, a comunicat mult in campanie, iar acum nu numai ca nu se tine de promisiunile facute inainte de alegeri, dar nici nu doreste sa mai comunice cu bacauanii de rand, carora le este datoare cu multe explicatii! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu