Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, ianuarie 23, 2018

Cateva cuvinte despre proiectul de buget pentru anul 2018 al orasului Bacau!

Buget Municipiul Bacau
Foto: ZiarBacau.ro
Daca la finalul anului trecut eram putin optimist in privinta anului acesta si acest lucru pentru ca am avut un feed-back pozitiv la propunerile mele de proiecte pentru Bacaul anului 2018, trebuie sa recunosc ca odata cu citirea proiectului de buget pentru anul 2018 am revenit cu picioarele pe pamant. Si asta pentru ca daca in anul 2017 conducerea orasului a venit cu o propunere de buget de 343 de milioane (total venituri), in anul 2018 administratia locala vine cu o propunere de buget de doar 256 de milioane de lei (total venituri)! (sursa: MunicipiulBacau.ro)

Astfel, diferenta de venituri preconizate pentru doi ani consecutivi (2018 fata de 2017) este de nu mai putin de 87 de milioane de lei, o suma foarte mare pentru un oras ca Bacau! Si daca anul trecut afirmam ca bugetul propus pentru anul 2017 este un buget de revenire, buget care din pacate nu a fost respectat in totalitate, anul acesta pot afirma ca bugetul pentru anul 2018 este doar un buget de supravietuire, care chiar daca include continuarea demersurilor pentru deblocarea si apoi continuarea proiectelor importante din oras, nu imi da sperante prea mari ca acestea se vor si realiza pana la final de an.

Propunerea de buget pentru anul 2018 contine 69 de pagini, pagini pe care am reusit sa le parcurg online in linii mari pentru ca timpul nu imi permite sa le scot la imprimanta si sa le lecturez in totalitate, dar chiar daca as face un efort pentru a le citi in intregime, nu imi poate garanta nimeni ca acesta se va pune si in practica, mai ales ca avem experienta negativa a ultimilor ani. In fine, in proiect sunt trecute continuarea demersurilor pentru marele SIS (Spital, Insula, Stadion), modernizarea de strazi, parcuri (inclusiv Parcul Fagaras), locuri de joaca, gradinite, crese si sali de sport.

Tot in proiectul de buget pentru anul 2018 am citit si despre alocarea unor sume de bani pentru modernizarea bazelor sportive "Lucretiu Avram" (Proletarul) si "Constantin Anghelache" (Letea), pentru crearea Centrului de Tineret din fostul Cinematograf Orizont, pentru modernizarea unei parti a Spitalului TBC, pentru cumpararea Hotelului Central si modernizarea ulterioara a acestuia, pentru modernizarea statiilor de autobuz, pentru crearea de sensuri giratorii, pentru introducerea de noi semafoare, pentru crearea unui nou site de interactiune cu cetateanul, pentru diverse achizitii (auto si IT) si altele.    

Sunt multe de spus despre proiectul de buget pentru anul 2018 al orasului Bacau, despre care ar fi normal ca un reprezentant al administratiei locale sa il prezinte bacauanilor intr-o emisiune televizata (din fericire inca mai avem doua televiziuni locale in orasul Bacau), dar mai importante sunt faptele pe care le asteptam in acest an de la conducerea orasului. Daca vom reusi in anul 2018 sa fim in sfarsit un oras functional, va fi un mare inceput! Daca... Hai Bacaul! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu