Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, ianuarie 20, 2018

Unde putem recicla deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in orasul Bacau!

Sigurec In
Foto: Sigurec.ro
Dupa renuntarea la statia inteligenta de colectare "Sigurec Prime", din incinta Auchan, acolo unde se putea recicla o gama foarte variata de deseuri, de la un simplu bec si pana la un frigider, orasul Bacau a ramas doar cu o singura solutie inteligenta de colectare la interior "Sigurec In", din incinta Cora, acolo unde se pot recicla doar becuri, baterii, PET-uri, doze de aluminiu si echipamente electrice si electronice (EEE). 

Sigurec, care se defineste a fi "cel mai modern serviciu de preluare si de colectare a deseurilor care exista in prezent in Romania", mai detine si un serviciu mobil de colectare a deseurilor reciclabile la domiciliu, intitulat sugestiv "Sigurec Mobil", care "colecteaza toate tipurile de deseuri reciclabile: atat deseuri de ambalaje (PET, sticla, aluminiu), hartie/carton, becuri, baterii, precum si toate tipurile de echipamente electrice si electrocasnice". (sursa: Sigurec.ro)  

In afara de solutiile oferite de catre Sigurec, o alta solutie pentru reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) o reprezinta punctele de colectare Ecotic, a caror amplasare se poate vizualiza pe site-ul Ecotic.ro. Ecotic, despre care am mai scris aici, este prima organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania, fondata in anul 2006 cu scopul de a aduce mai multa eficienta, unitate si omogenitate in indeplinirea responsabilitatilor de mediu ale acestora.

Pe langa solutiile oferite de catre Sigurec si Ecotic, a treia solutie vine de la o market-urile, supermarket-urile si hypermarket-urile din orasul Bacau, cu mentiunea ca nu toate colecteaza deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), iar cele care colecteaza DEEE, le colecteaza de regula doar pe cele mici, cum sunt radiourile cu ceas, telefoanele si tabletele, nu si pe cele mari, cum sunt televizoarele, frigiderele si masinile de spalat.

O ultima solutie de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in orasul Bacau este predarea aparatelor electrocasnice uzate la achizitionarea altora noi, dar acest lucru este valabil doar in cazul frigiderelor si masinilor de spalat, acolo unde am aflat de exemplu ca Altex si Flanco ofera chiar si voucher de 100 lei pentru predarea unui frigider sau a unei masini de spalat uzate.

Daca mai stiti si alte metode de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in orasul Bacau, nu ezitati va rog sa le adaugati in comentarii! Sa reciclam impreuna!

6 comentarii:

  1. Încă mai există la auchan sigurec prime

    RăspundețiȘtergere
  2. Va asteptam cu mare drag in parcare la auchan

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca a reaparut statia Sigurec de la Auchan, dar articolul a fost scris in ianuarie 2018, atunci cand nu mai era in aceasta locatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi fain sa va instalati punctul de colectare mai aproape de oras.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu depinde de mine, eu sunt un simplu blogger! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. A disparut si reciclarea la Cora si cea de langa Aushan!

    RăspundețiȘtergere