Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, februarie 20, 2018

Stiinta Bacau, un simbol al Bacaului!

Stiinta Bacau
Dupa articolele despre FCM Bacau, Aerostar Bacau si mai nou FC Magura 2012 Bacau, trei simboluri ale Bacaului, iata ca a venit randul sa scriu si despre Stiinta Bacau, un alt simbol al Bacaului, patru simboluri din sport pe care avem obligatia cel putin morala de a le mentine in primul rand in viata si apoi de a le dezvolta continuu, pentru a incerca macar sa ajungem cat mai aproape de performantele pe care aceste cluburi le-au reusit de-a lungul existentei.

Si daca FCM Bacau a luat fiinta in anul 1950 sub numele initial de Dinamo Bacau, Aerostar Bacau "s-a nascut" 27 de ani mai tarziu, respectiv in anul 1977, iar FC Magura 2012 Bacau a luat fiinta in anul 2012, Clubul Sportiv Universitar "Stiinta" Bacau s-a infiintat la 1 mai 1966 pe baza demersurilor intreprinse de conducerea Institutului Pedagogic de 3 ani si a Facultatii de Educatie Fizica din Bacau si aprobate ulterior de Ministerul Educatiei si Invatamantului. 

De-a lungul timpului, Stiinta Bacau a avut mai multe sectii de performanta, dar in prezent putem vorbi la club de 7 sectii:
  • atletism
  • badminton
  • handbal (feminin si masculin)
  • volei (feminin si masculin)
  • karate

Din cele 7 sectii de performanta, cele mai cunoscute publicului bacauan sunt echipele de handbal si volei, feminin si masculin, care au obtinut de-a lungul timpului performante remarcabile, atat pe plan national, cat si pe plan international. Dar sa le luam pe rand:

Stiinta Bacau Handbal Feminin
Infiintata in anul 1966, sectia de handbal feminin este una din sectiile cu cele mai mari rezultate din istorie, ce a fost la un moment dat chiar una dintre cele mai puternice echipe de handbal feminin pe plan european. Palmaresul este unul impresionat: Castigatoare a Cupei Cupelor, Finalista a Cupei Campionilor, 10 participari in Cupele Europene, 9 titluri de Campioana a Romaniei, de 4 ori Vicecampioana a Romaniei, de 5 ori castigatoare a Cupei Romaniei, de 4 ori Locul II in Cupa Romaniei si de 3 ori Locul III in Cupa Romaniei.

Stiinta Bacau Handbal Masculin
Infiintata in anul 1962, sectia de handbal masculin nu a reusit de-a lungul istoriei performantele sectiei de handbal feminin, dar a reusit in schimb sa se "revanseze" in ultimii ani, atunci cand a fost de 3 ori Vicecampioana a Romaniei, de 2 ori medaliata cu bronz in Liga Nationala si seminifinalista in Cupa Challenge in sezonul 2010-2011.

Stiinta Bacau Volei Feminin 
Infiintata in anul 1966, sectia de volei feminin a obtinut de-a lungul timpului rezultate de exceptie, atat pe plan national, cat si pe plan international, acolo unde afla pe un meritoriu loc 26 din 192 in Euro Top Teams si pe locul 1 in Romania. Palmaresul este unul impresionant: o Optime de Finala si un Sfert de Finala in Cupa Confederatiei Europene, o Optime de Finala si un Sfert de Finala in Top Teams Cup, o Optime de Finala si un Sfert de Finala in Challenge Cup, Final Four in Challenge Cup, 2 Optimi de Finala si 2 Sferturi de Finala in CEV Cup in plan international si 4 Titluri de Campioana a Romaniei, 12 Titluri de Vicecampioana a Romaniei, 5 Cupe ale Romaniei si alte 14 Finale de Cupa Romaniei pe plan national.

Stiinta Bacau Volei Masculin
Infiintata in anul 1986, sectia de volei masculin nu a reusit de-a lungul istoriei performantele sectiei de volei feminin, dar a reusit destul de multe prezente in prima divizie a tarii, acolo unde a obtinut un loc IV in editia de campionat 1987-1988, 2 locuri VI, 2 locuri VIII si un loc X.

Sectia de atletism a fost infiintata in anul 1973 si a dat tarii multi atleti de varf, dintre care amintesc acum doar de Doina Melinte, Elena Fidatov, Iuliana Negura, Anuta Catuna, Iulia Ionescu si Gheorghe Ghipu, ce au reusit performante nationale si internationale notabile.

Sectia de badminton a fost infiintata in anul 2000 si timp de 17 ani consecutiv a obtinut locul I la Campionatul National pe Echipe la Seniori, dar si multiple medalii la campionate nationale si internationale.

Sectia de karate a fost infiintata in anul 2009, cu multe rezultate pozitive.

Sunt multe de scris despre Stiinta Bacau si despre istoria Stiintei Bacau, dar ma opresc pentru moment aici, cu speranta ca vom reusi sa tinem in viata acest simbol al Bacaului si sa atingem rezultate cat mai bune la toate cele 7 sectii de performanta! Hai Stiinta, hai Bacaul! J

Sursa: StiintaBacau.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu