Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, martie 20, 2018

"Eu i-am ingropat pe Hamneti, Eu l-am ingropat pe Gahudius."

Eu i-am ingropat pe Hamneti, Eu l-am ingropat pe Gahudius.
Foto: TMB
Duminica, 25 martie 2018, de la ora 18.00, Teatrul Municipal Bacovia ne asteapta la o noua premiera din stagiunea 2017-2018: "Eu i-am ingropat pe Hamneti, Eu l-am ingropat pe Gahudius.", un one-man-show pe muchie de cutit cu Tiberiu Gabor-Bitere, pus in scena cu ajutorul lui Laurentiu Budau, autorul textului si regizorul in acelasi timp, scenografia fiind semnata de Gavril Siriteanu, iar muzica fiind asigurata de Ciprian Emil Manta.

Dar iata si toate detaliile acestei premiere de la Teatrul Municipal Bacovia:

"Eu i-am îngropat pe Hamneți,
Eu l-am îngropat pe Gahudius.

one-man-show cu:
Tiberiu Gabor-Bitere

Regia artistică: Laurenţiu Budău
Scenografie: Gavril Siriteanu
Muzică: Ciprian Emil Manta

„Obişnuiam de câţiva ani buni să dăruiesc colegilor mei actori câte un text care să-i reprezinte, fără a avea pretenţia ca acesta să aibă ca finalitate practică montarea pe scenă, ori să constituie cel puţin subiectul vreunui spectacol-lectură ad-hoc. Cu Eu i-am îngropat pe Hamneţi, eu l-am îngropat pe Gahudius lucrurile s-au petrecut puţin altfel. Cu exact un an în urmă, terminasem de scris o monodramă special destinată mai junelui meu coleg Tiberiu Gabor-Bitere, pe care i-am şi dăruit-o de altfel. Eram mai mult decât convins că şi acest text va avea soarta celorlalte „cadorisiri” şi cumva şi uitasem de el până când, acum vreo câteva luni în urmă, Tiberiu mi-a spus hotărât că vrea să se apuce să-l facă. Nu singur, ci împreună cu mine (n-am notat data, îmi pare rău că n-am notat-o). L-am avertizat părinteşte şi ferm, încă de la început, că „groparul” îi va testa toate capacităţile de inteligenţă, comunicare, transmisie, emoţie, rezistenţă şi supravieţuire pe scenă (chiar am şi inventat noţiunea de circ-invers); că în acest one-man-show totul este pe muchie de cuţit, că n-are nicidecum şansa să iasă un spectacol călduţ. Ori, ori. Şi-a asumat cu seninătate toate riscurile posibile. Nu, n-am pus niciun fel de pariu. Cu nimeni. N-am încercat şi nu încercăm să demonstrăm nimănui nimic (poate doar nouă înşine, că se poate), luând totul ca pe un proces de cunoaştere şi de descoperire atentă a lucrurilor şi emoţiilor care stau atât de adânc ascunse în noi, încât ni se pare că nici nu există. Pas cu pas, pas cu pas; „din aproape în aproape, până se face depărtişor şi departe”.

Astăzi am ajuns la Finish (am notat data, îmi pare atât de bine că am notat-o, că am reuşit să o notez! E înconjurată cu marker gros în calendarul cu sfinţi de pe perete!) Nu am ajuns până aici singuri, ci împreună cu Gavril Siriteanu, Ciprian Manta şi... mulţi, mulţi alţii care au încercat să ne întindă o mână de ajutor sau un sfat bine intenţionat. Să fie doar începutul unui nou Start? De ce nu! La mulţi ani, Tiberiu Gabor-Bitere! Zbor înalt!" (Laurenţiu Budău)

Pentru rezervări DRAMĂ sunați la nr:
0753090589 - Laura Bălăbănescu
0753090590 - Nicolae Hamza

Preț bilete:
30 lei - sală
35 lei - lojă"

(sursa: Teatrul Municipal Bacovia)

Hai la Teatru, hai Bacaul! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu