Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, iulie 11, 2018

"Impreuna pentru Bacau" a fost mai mult "Impreuna pentru Romania"!

Impreuna pentru Romania
Da, "Impreuna pentru Bacau" a fost mai mult "Impreuna pentru Romania"! Dezbaterea de marti, de la restaurantul hotelului Decebal, organizata de catre organizatia politica Platforma Romania 100 si comunitatile RO100 Bacau si RO100 Comanesti, ce ne promitea un dialog prin care sa putem identifica impreuna solutii la provocarile care privesc dezvoltarea Bacaului in anii urmatori s-a transformat pana la urma intr-un dialog raportat mai mult la problemele Romaniei in ansamblu.

Ceea ce nu este rau, pentru ca o stim cu totii, tara noastra are foarte multe probleme de rezolvat, doua ore nefiind suficiente nici macar pentru a le enumera, daramite pentru a mai gasi si solutii de rezolvare pentru acestea. Dar, de ce sa nu o recunosc, eu ma asteptam mai mult la o dezbatere despre problemele Bacaului si despre dezvoltarea acestuia, asa cum sugera initial evenimentul si descrierea acestuia, motivul principal pentru care mi-am gasit de altfel si timp sa merg la aceasta dezbatere.

In fine, Oana Bogdan, fondator al Miscarii Romania Impreuna si in special, Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna, au incercat in debutul evenimentului sa ne prezinte in linii mari Platforma Romania 100, o miscare cetateneasca deschisa, ce are ca obiectiv tranformarea mediului politic si guvernamental romanesc si atingerea adevaratului potential de dezvoltare a Romaniei, o miscare cetateneasca ce se doreste a se continua politic prin Partidul Miscarea Romania Impreuna!

Domnul Dacian Ciolos ne-a prezentat de altfel si cele 7 puncte cheie din platforma-program a viitorului partid, ce are deja actele depuse la tribunal pentru infiintare:
  • reformarea statului
  • dezvoltarea economica si infrastructura
  • cetateanul (educatie, sanatate, cultura)
  • dezvoltare durabila (agricultura, mediu, turism)
  • securitatea si siguranta cetateanului
  • Romania in UE si in lume
  • impactul tehnologiei asupra dezvoltarii

Intrebat de ce nu a implementat Platforma Romania 100 in interiorul USR sau PNL, Dacian Ciolos a raspuns ca sondajele efectuate in ultimii 2 ani i-au aratat ca romanii doresc un nou partid pe scena politica romaneasca, 60% dintre romanii chestionati in aceste sondaje fiind pentru aceasta optiune in 2017 si 80% in 2018, ceea ce a facut sa aleaga pentru infiintarea Partidului Miscarea Romania Impreuna.

Da, sunt multe de spus despre aceasta dezbatere si despre acest proiect, dar ma opresc pentru moment aici, pentru ca e tarziu si maine mai am si un serviciu de prestat, dar nu inainte de a va spune ce gand mi-a trecut prin minte in timpul dezbaterii! Oare ce am facut bun in acesti 28 de ani postdecembristi? Pentru ca problemele sunt din ce in ce mai multe si mai mari, atat in Bacau, cat si in tara! Realitatea este crunta, mai ales in orasul nostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu