Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, decembrie 08, 2018

Aerostar Bacau castiga cu 9-1 si urca pe locul 15 in clasamentul Ligii a 2-a!

Aerostar Bacau - Metaloglobus Bucuresti 9-1
Aerostar Bacau castiga superb cu 9-1 in fata echipei Metaloglobus Bucuresti, urca pe locul 15 in clasamentul Ligii a 2-a, primul care asigura ramanerea pe a 2-a scena fotbalistica a tarii si aduce un dram de liniste in tabara bacauana pentru pauza competitionala, pauza care va tine pana la jumatatea lunii februarie a anului viitor, atunci cand se va relua partea a 2-a a sezonului 2018-2019, odata cu disputarea etapei cu numarul 22.

Pe un teren inghetat, bacauanii nostri au defilat in fata unei echipe bucurestene care a venit la Bacau echipata necorespunzator pentru o astfel de suprafata de joc, lucru mentionat la finalul jocului si de antrenorul bacauan al echipei bucurestene, Cristi Popovici, care chiar a acuzat echipa gazda ca a folosit crampoane neregulamentare. Dar acest lucru nu scade cu nimic din meritele "aviatorilor" nostri, care au abordat meciul de astazi ca pe o finala, asa cum ar trebui sa abordeze fiecare meci de acum incolo.

Valentin Buhaceanu de 3 ori, in minutele 29, 31 si 64, Catalin Vraciu de 2 ori, in minutele 8 si 35, Alin Mutu, tot de 2 ori, in minutele 60 si 63, Horia Ilie si Andrei Pavel cate o data, in minutele 37, repectiv 88, ultimul din penalty, au asigurat o victorie superba, memorabila, la scor, parca nici nu imi vine sa cred, 9-1, ce a devenit si cea mai categorica victorie a unei echipe de Liga a 2-a in actualul sezon competitional, ce va ramane un reper important in istoria echipei bacauane, o istorie care a inceput in anul 1977.

Aerostar Bacau - Metaloglobus Bucuresti 9-1
Da, o victorie superba, dar asta nu inseamna sub nicio forma ca al 7-lea sezon de Liga a 2-a din istoria clubului Aerostar Bacau, dupa cele 6 sezoane jucate intre anii 1985-1987, respectiv 1988-1992, este ca si rezolvat. Sa nu uitam ca dupa 21 de etape suntem doar prima echipa peste linie, iar aceasta editie de Liga a 2-a este una dintre cele mai puternice din istoria esalonului al doilea din fotbalul romanesc, o editie ce aliniaza nu mai putin de 20 de echipe, grupate intr-o singura serie.

O serie in care se regasesc multe echipe de traditie din fotbalul romanesc, echipe care au cochetat cu prima liga ani la randul, echipe precum Universitatea Cluj, Petrolul Ploiesti, Farul Constanta, Politehnica Timisoara, UTA Arad, Ripensia Timisoara, Pandurii Targu Jiu, Chindia Targoviste, Dacia Unirea Braila, ACS Poli Timisoara, dar si echipe puternice cu experienta in Liga a 2-a precum CS Mioveni, Academica Clinceni, Sportul Snagov si Daco-Getica Bucuresti (fosta Juventus Bucuresti).  

Sunt doar 3 puncte foarte pretioase in economia acestui sezon de Liga a 2-a, care aduc un dram de liniste in pauza competitionala a unui sezon care se anunta si mai puternic in partea a 2-a a acestuia, acolo unde Aerostar Bacau va avea de disputat nu mai putin de 17 meciuri, din care va trebui sa obtina cel putin 7 victorii ca sa poata aduna la final o zestre suficienta de puncte care sa aduca supravietuirea, pentru ca obiectivul propus la inceput de sezon de catre conducerea clubului, respectiv locurile 1-10, pare unul mult prea entuziast fata de realitate.

O realitate care ne-a aratat ca mai avem multe lucruri de corectat in jocul echipei, o echipa care a suferit in multe momente in aceste 21 de meciuri, in care nu a reusit sa lege mai mult de 3 rezultate pozitive consecutive. Si chiar daca venirea lui Florin Bratu a adus un plus in jocul echipei, echipa devenind mai scurta, cu spatii mai mici intre jucatori, ceea ce a scazut si numarul de goluri primite, consider in continuare ca un jucator trebuie sa isi asume rolul de coordonator de joc la mijlocul terenului si sa ceara mingea de la coechipieri, pentru a incepe constructia atacurilor.

Dar iata si rezultatele complete obtinute de bacauanii nostri in primele 21 de etape ale actualului sezon de Liga a 2-a, ce au facut ca linia de clasament sa arate 15. Aerostar Bacau 21 6 4 11 22p 32-39:
  • Aerostar Bacau - Pandurii Targu Jiu 0-1
  • Metaloglobus Bucuresti - Aerostar Bacau 1-1
  • Aerostar Bacau - Chindia Targoviste 0-2
  • Energeticianul - Aerostar Bacau 4-3
  • Aerostar Bacau - ASU Politehnica Timisoara 1-2
  • Universitatea Cluj - Aerostar Bacau 3-2
  • Aerostar Bacau - Luceafarul Oradea 3-1
  • Aerostar Bacau - FC Arges 1-0
  • Petrolul Ploiesti - Aerostar Bacau 5-0
  • Aerostar Bacau - CS Mioveni 0-3
  • Daco-Getica Bucuresti - Aerostar Bacau 3-0
  • Aerostar Bacau - Farul Constanta 2-2
  • Dacia Unirea Braila - Aerostar Bacau 3-3
  • Aerostar Bacau - Ripensia Timisoara 2-0
  • ACS Poli Timisoara - Aerostar Bacau 1-2
  • Aerostar Bacau - UTA Arad 1-0
  • Academica Clinceni - Aerostar Bacau 2-1
  • Aerostar Bacau - Sportul Snagov 0-2
  • CS Balotesti - Aerostar Bacau 1-1
  • Pandurii Targu Jiu - Aerostar Bacau 2-0
  • Aerostar Bacau - Metaloglobus Bucuresti 9-1

Sunt multe de scris despre 21 de meciuri, dar ma opresc pentru moment aici, dar nu inainte de a felicita intreaga echipa si familie Aerostar Bacau pentru primele 21 de etape jucate in al 7-lea sezon de Liga a 2-a din istorie. Sper ca echipa sa faca dupa sarbatori o pregatire exemplara, care sa le permita sa termine sezonul cel putin pe locul 15! Pana atunci, le doresc Sarbatori Fericite si traditionalul de acum "hai Aerostar, hai Bacaul"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu