Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, octombrie 29, 2019

Orange invita micii programatori din Bacau sa creeze animatii si jocuri la o noua editie a Concursului national SuperCoders

Concursului national SuperCoders
Foto: Orange.ro

Orange România lansează o nouă ediție a Concursului național SuperCoders, la care sunt invitați să se înscrie copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, dacă au cunoștințe minime de programare vizuală și vor să creeze animații și jocuri, pornind de la o poveste dată.

Copiii sunt provocați să dezvolte o animație proprie pe platforma online Scratch pornind de la un început de poveste a personajului Coder, pe care cei mici trebuie să o construiască și să-i găsească propriul sfârșit. Povestea acestei ediții se referă la protejarea mediului înconjurător, astfel încât micii programatori trebuie să găsească o soluție de a folosi tehnologia cât mai eficient pentru a salva resursele naturale ale planetei Pâmânt.

Înscrierile în concurs sunt deschise până pe 25 noiembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie și recompensați cu premii distractive: tablete, boxe, brățări Fitbit. Mai mult decât atât, primii 50 de copii care câștigă concursul trec la nivelul următor, Academia online SuperCoders, un modul avansat de programare, în cadrul căruia vor învăța noțiuni introductive de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online.

La fiecare nouă ediție a SuperCoders suntem plăcut surprinși de creativitatea și curiozitatea copiilor și ne bucurăm să le fim alături în timp ce își exersează abilitățile de programare într-un mod distractiv și ușor, prin joc. Ne dorim ca timpul petrecut de copii pe laptop sau pe telefon să fie educativ, astfel încât aceștia să se bucure din plin și în siguranță de toate beneficiile mediului online, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.

Concursul național SuperCoders este a doua etapă a programului SuperCoders, aflat deja în plină desfășurare. Pe 21 octombrie, Caravana SuperCoders a pornit la drum, într-o serie de ateliere de programare vizuală organizate în 20 de școli urbane și rurale din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava și Vrancea. Peste 1000 de copii  participă la aceste ateliere și învață astfel să lucreze în limbajul de programare Scratch și să se pregătească pentru a participa la concurs.

Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Pe parcursul a șapte ediții, peste 1600 de copiii din toată țara au participat la program și au învățat noțiuni introductive sau avansate de programare. Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și contribuie la angajamentul de responsabilitate socială a Orange România, de a construi împreună un viitor mai bun, cu ajutorul tehnologiei. 

Înscrierile în concurs și mai multe detalii despre provocarea adresată copiilor sunt disponibile pe www.orange.ro.

Sursa: Andreea Anghel, Junior PR & CSR Specialist Graffiti PR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu