Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, aprilie 10, 2020

Tipuri de Piatra Ornamentala pentru Gradina + Poze cu Gradini Decorate Spectaculos

Poze amenajari gradini cu piatra decorativa

In aceasta perioada in care cu totii suntem nevoiti sa stam inchisi intre patru pereti, cei care locuiesc la casa sunt norocosi. Din doua motive: 1) te poti relaxa in aer liber, la soare, in gradina plina cu flori; 2) mereu iti gasesti cate ceva de facut prin gradina: poti planta rasaduri, tunde gazonul, uda florile, tunde arbustii.

Daca primavara asta te-a prins pe nepregatite si inca nu ai apucat sa iti amenajezi gradina, stai linistit, inca nu e prea tarziu. Poti planta acum bulbii de dalii, begonii, gladiole sau crini, care vor inflori la vara. Tot acum este si o perioada optima pentru a planta semintele de gazon, daca nu ai facut-o deja. Poti da si o forma noua gardurilor vii.

Pentru a delimita spatiile din gradina si pentru a da un aspect deosebit gradinii in general, poti utiliza piatra ornamentala sau piatra decorativa.

Am putea imparti piatra ornamentala pentru gradina in 3 categorii:

1. Piatra Decor. Din concasarea marmurei si granitului rezulta pietre rotunde cu diametru de de 2-4 cm, 4-8 cm, 8-16 cm si 16-30 cm.
Piatra decor gradina

Preturile pietrei decor pentru gradina sunt foarte accesibile. De exemplu, un sac de 100 kg de piatra alba decorativa Thassos, cu diametre de 8-13 cm, costa 180 Lei in magazinul online Vinca.ro si in depozitele Vinca din Bacau sau Roznov, jud. Neamt.

Piatra decor alba este cea mai populara, fiind adesea folosita pentru a delimita arbustii, pomii si pentru a amenaja ghivecele de gradina cu flori „varsate”, dar si pentru a construi alei in gradina.

Piatra decor alba se potriveste perfect cu verdele crud al gazonului, arbustilor. Daca ai o gradina mai colorata sau daca preferi gradinile rustice, poti opta pentru piatra decor galbena, rosie, neagra. Poti crea modele interesante, utilizand piatra ornamentala in culori variate.

2. Pietris Decorativ. Pietrisul decorativ, obtinut din concasarea marmurei si granitului, are granulatia exprimata in mm precum 1-3, 3-5, 5-8, 8-13, 13-30 si este colturos la extremitati. 
Pietris decorativ gradina Vinca

Preturile pietrisului decorativ sunt foarte mici. De exemplu, in depozitele VINCA din Bacau sau Neamt, ori in magazinul online Vinca.ro, un sac de 50 kg de pietris decorativ din granit diferite granulatii costa 35 lei; un sac de 100 kg de pietris decorativ negru costa 180 lei; un sac de 50 de kg de pietris decorativ alb, obtinut din concasarea marmurei Ruschita, costa 39,5 lei.

Pietrisul decorativ poate fi utilizat pentru a crea ronduri, alei sau margini ale aleilor in gradina.

3. Placi de piatra naturala. Placile de piatra sandstone si placile de ardezie pot fi folosite cu succes pentru a crea alei in gradina.

Piatra naturala sandstone are un aspect de caramida, fiind ideala pentru alei „pasi japonezi”. Este relativ moale, ceea ce o face usor de sculptat sau finisat. Pasii japonezi sunt instalati astfel incat sa directioneze privirea si sa moduleze plimbarea, la o distanta de cativa zeci de cm. Aleea in stil pas japonez este foarte usor de montat: sapati in pamant la o adancime egala cu grosimea placii sandstone, plus 5 cm; asezati un pat de nisip de 5 cm peste care veti plasa piatra.

O bucata de piatra sandstone rosie sau galbena pentru pasi japonezi costa 39 lei pe Vinca.ro.
Alee pasi japonezi

Placile dreptunghiulare de ardezie sunt ideale pentru aleile din pietris decorativ si piatra decor. Se plaseaza placile din piatra peste stratul de pietris, la distante egale. Pentru a realiza o alee ca in imaginile de mai jos: sapati locul unde va fi aleea, la o adancime minima de 10 centimetri; intindeti un strat subtire de nisip stabilizat in sant; asezati folie geotextil pentru a preveni patrunderea in pamant a pietrisului si pentru a evita aparitia buruienilor; raspanditi piatra decor si pietrisul decorativ pana cand obtineti un strat gros, uniform.

De-a lungul marginii aleii puteti plasa bucati de caramida, dale de piatra sau bucati de piatra de rau pentru a o contura mai bine.
Alei pasi japonezi gradina

Asadar, este relativ usor si ieftin sa iti amenajezi gradina cu piatra ornamentala / decorativa.

Poze cu Gradini amenajate cu Piatra Ornamentala

In cele ce urmeaza, iti prezentam o serie de poze cu gradini amenajate cu piatra decor, pietris decorativ si piatra naturala. Speram sa te inspire.

Poze amenajari gradini cu piatra ornamentala

Poze amenajari gradini cu piatra ornamentala

Piatra decorativa gradina

Poze amenajari gradini cu piatra ornamentala

Piatra decorativa gradina

In aceasta perioada de izolare, in gradina din spatele casei sau in curte putem sa ne relaxam la soare ascultand muzica, sa citim in aer liber, sa ne bem cafeaua dimineata sau ceaiul de ora 5, sa luam pranzul cu familia, sa facem putina miscare. Si, pentru ca gradina sau curtea casei sa arate mai frumos, florile si aranjamentele cu piatra decorativa nu ar trebui sa lipseasca.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu