Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, septembrie 24, 2014

Amintiri din copilarie

Airsoft
In fiecare zi cand vin de la serviciu si vad copiii jucandu-se in fata blocului imi aduc aminte de minunatele momente ale copilariei, atunci cand viata se traducea mai mult prin joaca si mai putin prin munca, atunci cand grijile si stresul erau inca elemente necunoscute, atunci cand preocuparea principala pentru mine era sa descopar noi jocuri, pe care sa le impartasesc cu colegii de joaca.

Si daca noi, cei din "generatia cu cheie la gat", aveam in repertoriu jocuri precum "ratele si vanatorii", "tarile", "coarda", "sotronul", "de-a v-ati ascunselea", "tara, vrem ostasi", "lapte acru", "prinsa", "telefonul fara fir" si multe alte jocuri cu si fara minge, se pare ca generatia actuala de copii si-a imbogatit zestrea de jocuri si activitati, lucru care este si firesc pana la urma, mai ales datorita uimitoarei evolutii tehnologiei din ultimii ani.

La fel ca noi, copiii din ziua azi au si ei perioade de timp in care pun accentul in mod deosebit pe cate un joc sau o activitate. Astfel, vara ce tocmai a trecut a dominat fenomenul "Loom Bands", acele mici elastice din care se confectioneaza bratari multicolore, care au innebunit practic o lume intreaga, dar si o perioada consistenta de "Turbo reloaded", acele arhicunoscute gume cu surprize cu masini, care ne prinsesera si pe noi acum cativa ani buni. Iar locul 3, daca imi este permis sa fac un top al verii, este ocupat de jocul cu tevi cu cornete, pe care si noi il practicam din cand in cand cu mare bucurie.

Probabil va intrebati ce m-a determinat sa scriu acum despre copilarie si jocurile copilariei. Ei bine, mai zilele trecute am observat, tot in fata blocului, un nou joc, de fapt un joc mai vechi, practicat si de noi, cei cu cheia la gat, dar cu "accesorii" mult mai noi. Este vorba despre acel joc cu pistoale, preferat in special de baieti, dar si de fete, dar in care armele sunt cu mult superioare celor folosite de noi.

Iar acest joc m-a dus cu gandul direct la airsoft, un joc care simuleaza un conflict militar sau pe intelesul gamer-ilor transpunerea in realitate a unor jocuri de genul "Counter-Strike", de care am auzit cu totii, ce utilizeaza echipamente menite sa le replice pe cele militare. Diferenta dintre armele reale si cele replica este ca in loc de cartuse, acestea din urma folosesc doar bile din plastic. Actiunea acestui joc se petrece de regula in locuri special amenajate, pastrand legislatia in vigoare, care prevede printre altele:
  • permiterea achizitionarii si detinerii acestor replici ale armelor adevarate doar de catre persoanele majore fara autorizatii suplimentare;
  • interzicerea afisarii si exploatarii replicilor de airsoft in locuri publice;
  • exploatarea replicilor doar in spatiile private de accesul publicului, special amenajate si semnalizate, pentru practicarea acestui sport.
Va marturisesc ca de mult timp imi doresc sa practic acest joc si cu siguranta o voi face in viitorul mai mult sau mai putin apropiatt. Pana atunci, cand mai am putin timp liber, incerc sa ma delectez navingand pe internet pe un magazin de Airsoft, Airsoft6 pe nume, de unde se poate achizitiona echipament de airsoft din toate categoriile: replici de airsoft, pistoale de airsoft, incarcatoare pentru airsoft, bile airsoft, accesorii pentru airsoft si multe altele.

Dragi colegi de “bloggareala”, cand facem si noi un Airsoft! J

Un comentariu:

  1. He-he... la o tură de airsoft, mă bag! Și cu siguranță că feciorul meu se bagă și el - îi place și lui. Sper doar să-mi treacă tendinita cu care m-am pricopsit după tura din Bucegi, dar chiar ar fi fain: jocuri de oameni mari :-) de ce nu?

    RăspundețiȘtergere