Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, iunie 20, 2017

Simone Tempestini castiga in premiera Raliul Moldovei

Simone Tempestini Raliul Moldovei Bacau
Ziua decisiva a Raliului Moldovei Bacau l-a avut drept protagonist pe Simone Tempestini. Campionul in exercitiu al CNRD si-a trecut in cont victoria pe toate cele 8 probe speciale, astfel ca a incheiat raliul cu 15 scratch-uri si un succes pe deplin meritat. Tempestini jr. a reusit astfel sa se impuna in premiera in Raliul Moldovei, o competitie in care, sa nu uitam, izbutea in urma cu 5 ani, la chiar primul sezon in care concura cu o masina cu tractiune integrala, primele sale puncte in clasamentul general. “Am avut un raliu perfect, masina s-a comportat excelent si pot spune ca am avut parte de o pregatire foarte buna pentru urmatoarea mea aparitie in WRC2, cea din Polonia, acolo unde se va concura tot pe macadam. In plus, ma bucur ca dupa doua runde cu ghinion am izbutit sa urc din nou pe prima treapta a podiumului de premiere intr-o etapa interna”, a declarat, la final, Simone.

Reveniti in SuperRally, Dan Girtofan si Florinel Tincescu au intrat si ei in lupta pentru podium pe probele speciale ale zilei, alaturi de Bogdan Marisca si Vali Porcisteanu, pilotii clasati pe locurile 2 si 3 la capatul primei zile de concurs. Miza erau punctele la clasele la care erau inscrisi, in contextul in care ecartul care-i despartea de Top 10 era mult prea mare pentru a-l putea remonta. Este adevarat si faptul ca atat Marisca, liderul clasamentului general provizoriu al CNRD, cat si Vali Porcisteanu, primul clasat in ierarhia Clasei 3 a intrecerii interne, au abordat tactic specialele din ziua secunda, pentru a-si securiza pozitiile pe podiumul Raliului Moldovei Bacau.

Marisca si Porcisteanu si-au pastrat locurile 2 si 3 pana la ultima proba speciala, care a contat si ca Power Stage. Pe speciala amintita, a cedat un brat al masinii de concurs a lui Marisca. Acesta a reusit sa termine speciala, a ajuns, nu fara emotii, la finalul raliului, insa cu 3 minute mai tarziu decat timpul prevazut, iar cele 30 de secunde de penalizare l-au obligat sa se multumeasca la final doar cu pozitia a treia in clasamentul raliului, Porcisteanu urcand pe locul secund, pozitie care reprezinta cea mai buna clasare a sa in acest sezon. Campionul national din 2011 a bifat in plus si cea de-a patra victorie in tot atatea curse la Clasa 3, continuandu-si cursa catre titlul national al categoriei, obiectivul sau pentru acest an competitional.

Adrian Teslovan a obtinut locul 4 si s-a impus la categoria doua roti motrice (ca si la Clasa 5), urmat de Mihai Maole si Bogdan Vrabie, ultimul adjudecandu-si si succesele in ierarhiile la Clasa 9 si Cupa Suzuki. In Cupa Dacia succesul i-a revenit lui Norbert Maior, cel care a fost si cel mai rapid junior, in timp ce la Clasa 11 victoria a fost trecuta in contul lui Dragos Dinu.

Sursa: Raliul Moldovei Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu