Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, octombrie 25, 2017

SOS - FC Onesti Fotbal Feminin!

FC Onesti Fotbal Feminin - CSM Pascani
FC Onesti Fotbal Feminin - CSM Pascani
In anul de gratie 2017, judetul Bacau mai are doar 29 de echipe de fotbal, FC Magura 2012 Bacau (Pisicile Rosii Bacau) in Liga a 2-a si FC Onesti Fotbal Feminin in Liga a 3-a, la fotbal feminin si Aerostar Bacau in Liga a 3-a, 18 echipe de fotbal ce activeaza in Liga a 4-a si 8 echipe ce activeaza in Liga a 5-a (din care o echipa, AS Viitorul Gioseni, nu a jucat niciun meci din cele 8 etape programate pana acum), la fotbal masculin.

Si nu cred sa fi fost pana acum vreun sezon mai slab ca acesta pentru judetul Bacau, in care in ligile superioare la fotbal masculin sa ne prezentam cu o singura echipa, Aerostar Bacau si aceasta abia in Liga a 3-a si cu doar doua echipe la fotbal feminin, FC Magura 2012 Bacau (Pisicile Rosii Bacau) in Liga a 2-a si FC Onesti Fotbal Feminin in Liga a 3-a, aceasta din urma, dupa ce s-a inscris pe ultima suta de metri in Liga a 3-a, se chinuie sa supravietuiasca si sa termine macar turul din acest sezon.

Articolul de astazi este despre FC Onesti Fotbal Feminin, o echipa inimoasa de fotbal, ce reprezinta municipiul Onesti, dar si judetul Bacau in acelasi timp. Dupa ce reusit sa se prezinte in primele 3 etape ale sezonului 2017/2018 de Liga a 3-a, in ultima etapa, a 4-a, s-au chinuit din greu sa stranga banii necesari organizarii meciului de acasa din compania CSM Pascani, meci intrerupt inainte de cele 90 de minute regulamentare de joc, intrucat onestencele au ramas in doar 7 jucatoare dupa o accidentare nefericita a unei coechipiere.

Pe pagina de Facebook a FC Onesti Fotbal Feminin, fetele povestesc in detaliu situatia financiara precara de care se lovesc in acest sezon. Din ce am inteles, clubul de fotbal feminin onestean plateste chirie la stadion Primariei Onesti pentru meciurile oficiale si pentru antrenamente, lucru care este de neinteles, mai ales ca echipa poarta si numele orasului, pe care il reprezinta in competitiile nationale de fotbal feminin. Mai mult decat atat, fetele nu au primit nici macar o camaruta la baza sportiva, pentru a-si depozita echipamentele de joc, pentru a nu le mai aduce de fiecare data in spate la meciuri si la antrenamente.

Sunt multe de spus despre situatia echipei FC Onesti Fotbal Feminin si despre situatia fotbalului bacauan in general, dar sper ca Primaria Onesti sa isi schimbe atitudinea fata de echipa care poarta numele orasului si sa le ofere gratuit macar baza sportiva si o camaruta din cadrul acesteia, daca nu pot ajuta putin financiar echipa, iar firmele private iubitoare de sport din Onesti sa sponsorizeze FC Onesti Fotbal Feminin cu ceva finante pentru ca echipa sa termine cu fruntea sus acest sezon, dar si urmatoarele sezoane, pentru ca ar fi pacat sa se mai desfiinteze inca o echipa de fotbal din judetul Bacau! Hai Bacaul! 

2 comentarii:

  1. Cand te gandesti ca dupa Revolutie aceasta echipa a fost infiintata si sponsorizata de mine,jucam in div A aveam jucatoare in lot ,e vorba de Niculescu Oana,fata unui fost fotbalist onestean,iar acum nu se gaseste nimeni sa sustina o activitate ce presupune pasiune si nu numai ...ce vremuri au fost ,ce vremuri sant ,oare ce vremuri vin...????

    RăspundețiȘtergere
  2. E trist ce se intampla la Onesti, mai ales ca nu sunt costuri foarte mari cu intretinerea unei echipe de fotbal feminin in Liga a 3-a! Trist e si ce se intampla in general cu fotbalul din judetul Bacau! Nepasarea e crunta!

    RăspundețiȘtergere