Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, noiembrie 25, 2017

Orasul Bacau, un oras "Profi"!

PROFI Bacau - Tecuciului City
Foto: Profi.ro
Sa nu credeti acum ca orasul Bacau este un "oras profi", pentru ca mai avem foarte mult pana acolo! "Bacau - Capitala Tineretului din Romania 2017" si "Bacau - Oras European al Sportului 2017" si alte cateva evenimente create in jurul acestora s-au dovedit pana la urma a fi doar niste incercari ale noii administratii locale de a-si face imagine, pentru ca nu a ramas nimic concret in urma acestora. Mai mult decat atat, realitatea din orasul Bacau este crunta!

Mult prea multe promisiuni facute in campanie si mult prea putine realizari in primul an si jumatate de conducere a administratiei locale actuale, iar realizarile sunt doar din categoriile mici si mijlocii, nu si din categoria mare, asa cum s-a promis. Sa ajungi sa te lauzi doar cu un site nou, 4-5 strazi asfaltate, inceperea modernizarii a 55 de clase pregatitoare (nici acum nu stim stadiul exact al acestora), 4-5 sali de sport modernizate, un sens giratoriu modificat, o trecere de pietoni noua, o parcare modificata si alte cateva mici realizari, mi se pare josnic (nici macar acum nu avem postata pe site-ul municipalitatii situatia proiectelor aflate in desfasurare in oras). Iar pretentiile noastre, ale bacauanilor, sunt mult mai mari si pe buna dreptate.

Din pacate, orasul Bacau a devenit doar un oras "Profi" si nu si un "oras profi", asa cum ne dorim cu totii, pentru ca a fost presarat in ultimul timp cu foarte multe magazine Profi. Cam pe oriunde mergi in Bacau, pe langa farmacii, baruri si pariuri sportive, gasesti si un magazin Profi. Sunt cartiere in oras in care sunt chiar doua magazine Profi, nu numai unul. Din curiozitate am intrat pe site-ul Profi Romania si am aflat ca in orasul Bacau sunt la momentul de fata nu mai putin de 20 de magazine Profi, din 678 de magazine cat sunt in toata Romania.

Si la cate magazine Profi sunt in toata tara, Profi Romania a trecut pe site-ul propriu in dreptul magazinelor din orasul Bacau si doua magazine din judet, cel din Dofteana, respectiv cel din Zemes si a trecut de doua ori in lista magazinul din cartierul Aviatori, asta inseamna ca in orasul Bacau ar fi in total 17 magazine Profi pe o suprafata de 43 de kilometri patrati, cat are orasul nostru la momentul actual, ceea ce inseamna in medie un magazin Profi la 2,5 kilometri patrati. 

Sa nu ma intelegeti gresit acum, nu am nimic impotriva magazinelor Profi si nici a supermarket-urilor sau hipermarket-urilor de orice fel, din contra. Pana la urma aceste magazine creeaza locuri frumoase, curate, moderne si mai ales creeaza locuri de munca, lucruri de care avem mare nevoie. Iar ca simplu cetatean eu oricum am grija ca atunci cand fac cumparaturi sa aleg produse romanesti si daca se poate chiar produse fabricate in Bacau, lucru pe care consider ca ar trebui sa il facem cu totii, pentru a ajuta la dezvoltarea producatorilor autohtoni si implicit la dezvoltarea tarii noastre.

Sunt multe de spus despre acest subiect, dar ma opresc pentru moment aici, cu speranta ca pe viitor orasul Bacau va fi si un "oras profi", nu numai un oras "Profi"! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu