Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, noiembrie 24, 2017

Fotbal pentru Viata!

FC Onesti - FC Magura 2012 Bacau
Foto: Facebook
Dupa un week-end fotbalistic frumos pentru echipele din judetul Bacau, dar si pentru noi, suporterii fotbalului bacauan, urmeaza un nou sfarsit de saptamana frumos din punct de vedere fotbalistic. De data aceasta avem in program 11 meciuri in care sunt implicate echipe din judet, din care 2 meciuri se vor desfasura in afara Bacaului. Si chiar daca meciul de la Galati este capul de afis din punct de vedere fotbalistic, voi incepe cu meciul de la Adjud, ce reprezinta capul de afis mai ales din punct de vedere emotional.

Si spun emotional pentru ca meciul de la Adjud, meci ce conteaza pentru faza a 2-a a Cupei Romaniei la Fotbal Feminin, meci ce se va desfasura pe Stadionul Municipal din localitate intre echipele FC Onesti si Magura 2012 Bacau (Pisicile Rosii), va fi dincolo de un derby bacauan si un meci cu scop caritabil, in care sub titlul "Fotbal pentru Viata", echipa gazda, FC Onesti, va incerca sa stranga cat mai multe fonduri pentru jucatoarea lor, Georgiana Onea, care are nevoie de 22.000 de euro pentru a putea fi operata in strainatate. 

Despre cazul impresionant al Georgianei am mai scris un articol in 16 noiembrie 2017, articol pe care il puteti gasi aici si care a ajuns deja pe locul 2 in top vizualizari articole pe blog-ul meu. Si e greu sa iti gasesti cuvintele atunci cand scrii despre un astfel de caz umanitar. O sa mai mentionez o data ca cei ce vor sa doneze un ajutor Georgianei, o pot face in contul: RO69BTRLRONCRT0424008501, cont deschis pe numele mamei sale, Onea Mariana Lacramioara sau in urnele care vor fi amplasate in incinta stadionului din Adjud.

Ca ultima noutate legata de acest meci deosebit, Georgiana Onea va intra in teren din primul minut al jocului, va purta numarul 10 si va fi capitanul echipei FC Onesti. Deci, nu uitati, duminica, 26 noiembrie, ora 14.00, pe Stadion Municipal Adjud, derby-ul judetului Bacau la fotbal feminin si in acelasi timp un meci caritabil, cu Georgiana Onea jucand in ultimul meci inainte de a fi operata in strainatate. Fii puternica, Georgiana! Forta Georgiana! 

Cupa Romaniei Fotbal Feminin, etapa a 2-a:
  • FC Onesti - Magura 2012 Bacau, duminica, 26 noiembrie, ora 14.00, Stadion Municipal Adjud 
(sursa: FRF)

Din punct de vedere fotbalistic, capul de afis al sfarsitului de saptamana il reprezinta derby-ul Seriei I al Ligii a 3-a, dintre Suporter Club Otelul Galati si Aerostar Bacau, un meci care poate decide in mare masura campioana de toamna. Cu un moral bun dupa ultimele meciuri, mai ales dupa victoria in fata Harmanului de etapa trecuta, baietii nostri spera sa isi mentina la Galati seria de invincibilitate din acest sezon, lucrul pe care ni-l dorim si noi de altfel.  

Liga a 3-a, etapa a 14-a:
  • Suporter Club Otelul Galati - Aerostar Bacau, sambata, 25 noiembrie, ora 16.00
(sursa: Liga 2 Prosport)

Liga a 4-a ne pregateste in acest week-end al treilea derby al orasului Bacau din acest tur de campionat, derby care va opune pe Stadionul Letea echipele FC Dinamo si ACS Gauss (FCM 1950*). Dupa ce am avut in etapa a 4-a FC Dinamo - CSM 0-1 si in etapa a 12-a ACS Gauss (FCM 1950*) - CSM 2-0, etapa a 15-a vine sa inchida acest ”triunghi fotbalistic local”. Dar iata si toate meciurile etapei din Liga a 4-a:  

Liga a 4-a, etapa a 15-a:
  • AS Vointa Oituz - AS Filipesti, duminica, 26 noiembrie, ora 11.00
  • CSM Bacau - AS Flamura Rosie Sascut, sambata, 25 noiembrie, ora 11.00
  • AS Viitorul Curita - AS Siretul Bacau, sambata, 25 noiembrie, ora 14.00
  • ACS Gloria Zemes - AS Vulturul Magiresti, duminica, 26 noiembrie, ora 11.00
  • AS Negri - AS Vointa Garleni, sambata, 25 noiembrie, ora 14.00
  • AS Aripile Cleja - CS Dofteana, sambata, 25 noiembrie, ora 14.00
  • AS Magura Casin - ACS Viitorul Nicolae Balcescu, duminica, 26 noiembrie, ora 11.00
  • CSM Moinesti - CS UZU Darmanesti, joi, 23 noiembrie, ora 14.30
  • FC Dinamo Bacau - ACS Gauss Bacau (FCM 1950 Bacau*), sambata, 25 noiembrie, ora 14.00
(sursa: AJF Bacau)

Sunt multe de spus despre meciurile din acest week-end, dar ma opresc pentru moment aici, nu inainte de a va face invitatia de a merge pe stadioanele din judetul Bacau sa va sustineti echipele favorite! Hai Bacaul! 

* FCM 1950 Bacau este proiectul suporterilor FCM Bacau, care doresc sa reinvie prima echipa a Bacaului, cu tot cu palmares, un palmares ce incepe in anul 1950, anul nasterii clubului de fotbal bacauan si se termina in vara anului 2012, atunci cand, din pacate, echipa nu a mai fost inscrisa in campionat; daca va reusi acest proiect, ceea ce ne dorim cu totii, ACS Gauss Bacau, o echipa cu multi jucatori care au jucat in trecut chiar pentru FCM Bacau si care formeaza un grup foarte frumos si valoros, ce au in ei spiritul FCM Bacau, va deveni din retur FCM 1950 Bacau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu