Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, aprilie 04, 2019

3 meciuri in 7 zile pentru Aerostar Bacau!

Aerostar Bacau
Foto: Aerostar Bacau
3 meciuri in 7 zile pentru Aerostar Bacau! Si ce meciuri! Duminica, de la ora 15.00, baietii nostri vor intalni acasa Petrolul Ploiesti, echipa aflata pe locul 5 in clasamentul la zi al Ligii a 2-a, la numai 1 punct de locul 3, cel care conduce la barajul promovarii si la 3 puncte de locul 2, primul care asigura promovarea in Liga 1! Dupa care urmeaza miercuri de la ora 17.00 o intermediara la Mioveni, echipa aflata pe locul 7, iar in finalul acestei serii un nou meci de 6 puncte acasa cu Daco-Getica, sambata viitoare de la ora 11.00.

Cand am scris la inceputul returului ca urmeaza 17 finale pentru Aerostar Bacau se pare ca am avut dreptate. Si daca primele 3 meciuri din retur, 2-3 in deplasarea de la Targoviste, 1-1 acasa cu Energeticianul si 2-1 in deplasare cu ASU Politehnica Timisoara, ne dadeau sperante ca putem iesi mai usor decat credeam din zona minata a clasamentului, in urmatoarele 3 jocuri am inregistrat tot atatea infrangeri, 1-2 acasa cu U Cluj, un sever 0-4 la Luceafarul Oradea si un 1-2 la Pitesti in compania FC Arges, infrangeri care ne-au fixat pe locul 17 in clasament, la 3 puncte de Farul si Daco-Getica.

Cu doar 4 echipe de seniori in orasul Bacau, 3 la masculin, Aerostar Bacau in Liga a 2-a, CSM Bacau si FC Dinamo Bacau in Liga a 4-a si o echipa la feminin, FC Magura 2012 Bacau ("Pisicile Rosii"), fotbalul bacauan sufera din ce in ce mai tare, mai ales ca Aerostar si FC Magura 2012 incearca din greu sa supravietuiasca pe a doua scena fotbalistica a tarii, prima avand de recuperat in ultimele 11 etape cel putin 3 puncte fata de echipa aflata deasupra liniei, iar a doua cel putin 7 puncte in ultimele 4 etape care au mai ramas de jucat din actualul sezon.

Dar este si multa nepasare, atat in randul autoritatilor locale, cat si in randul firmelor din oras cu potential financiar si de ce sa nu o recunoastem, si in randul iubitorilor de fotbal bacauan, care vin in numar mic la meciuri, desi inca mai avem 2 echipe de fotbal de Liga a 2-a, una la fotbal masculin si una la fotbal feminin. Chiar ma uitam cu tristete la echipamentele de joc ale unor adversare din campionat, U Cluj, Petrolul...care au 6-8 sponsori pe tricouri si sorturi, de nu mai au unde sa le imprime numele. Ce sa mai spun de stadioanele pe care joaca si de spectatorii pe care ii au in tribune...

Da, discutia este foarte lunga si nu mai insist acum. Revenind la seria "aviatorilor" de 3 meciuri in 7 zile, sper ca baietii nostri sa treaca peste aceste momente mai dificile si sa faca 3 meciuri bune, in care sa adune cat mai multe puncte, pentru a putea ramane in carti pentru evitarea retrogradarii si cel mai important din punctul meu de vedere, sa lupte pana la capat, indiferent de deznodamantul final! Hai Aerostar, hai Bacaul!

2 comentarii:

  1. Spune si de noi ....ca am fost păcăliți si mințiți si inselati după ce am promovat echipa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiti bine ca am scris despre proiectul FCM 1950 Bacau, dar nu pot face acuze pentru ca nu am dovezi! Eu nu am fost implicat personal in proiect pentru a cunoaste detaliile si nu imi permit sa scriu fara date concrete! Daca va renaste vreodata FCM Bacau, cu siguranta voi scrie!

      Ștergere