Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, august 03, 2015

Theaterstock International Arts Festival Bacau 2015

Theaterstock International Arts Festival Bacau 2015
De doua zile a inceput la Bacau prima editie a Festivalului International de Artele Spectacolului „Theaterstock” (Theaterstock – International Arts Festival Bacau 2015), festival care se desfasoara in perioada 1 – 16 august 2015 si care este organizat de catre Teatrul Municipal “Bacovia”, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Bacau, cu sprijinul investitorilor locali si nationali.

Din punctul meu de vedere este o initiativa foarte buna, laudabila chiar, ce merita apreciata de toti bacauanii si nu numai si promovata pe toate canalele media din tara noastra, mai ales pentru faptul ca astfel de evenimente culturale deosebite sunt din ce in ce mai putine in Romania, evenimente culturale ce pierd de multe ori in favoarea altor evenimente, care sunt considerate “mai profitabile” de catre organizatori.

Despre “Theaterstock” Bacau
“Theaterstock Bacau este unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din Romania si cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat comunitatii locale si nationale, si, in mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzica, literatura si urban-art.

Timp de 16 zile, publicul evenimentului va putea urmari 1600 artisti in 138 de spectacole din 15 tari: Franta, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia si Romania.

Theaterstock Bacau nu este un festival de teatru conventional, ci un eveniment pluri-, inter- si transdisciplinar, care reuneste in programul sau, alaturi de unele dintre cele mai importante repere ale teatrului romanesc, productii ale celor mai mari companii internationale de artele spectacolului, spectacole de arta stradala, spectacole – lectura, concerte, work-shopuri, conferinte, lansari de carte si o bursa de spectacole.

Festivalul este conceput pe zece sectiuni, dedicate tuturor sectoarelor din domeniul artelor spectacolului, atat productiilor teatrelor nationale si internationale, cat si spectacolelor independente, atat propunerilor clasice cat si celor plasate ca discurs in zona de investigatie si inovare artistica: Povestea noastra, Focus, Teatre in miscare, Street Art Performance, Independent, RythmiCity, Street Colors, Conferintele “Bacovia”, Teatru Radiofonic, Bursa de spectacole.

Programul Theaterstock Bacau 2015 include intre 4 si 12 evenimente pe zi, plasate in intervalul orar 11.00 – 24.00.”

“Theaterstock” Bacau in cifre:
  • 16 zile de eveniment
  • peste 300 de ore de spectacol
  • peste 1600 de artisti invitati, romani si straini
  • 20 spectacole de strada foarte mari
  • 23 spatii de spectacol atat in interior cat si in aer liber
  • 138 de spectacole de teatru
  • 16 concerte de rock, fado, flamenco s.a.m.d.
  • 4 spectacole de teatru - dans
  • 7 conferinte
  • 19 companii internationale invitate
  • 38 de companii teatrale romanesti invitate
  • 10 ambasade si institute culturale invitate
Va invit sa mergem impreuna la “Theaterstock” Bacau! J

Sursa: TeatrulBacovia.ro

Un comentariu:

  1. E foarte bine că lucrurile au început să miște în România, mai ales la capitolul festivaluri. Lăudabilă inițiativa ! Spor maxim !

    Alexandra

    RăspundețiȘtergere